Yılmaz Odabaşı

Yılmaz Odabaşı

Filiz Alp yazdı...

"Ey hayat 
Sen şavkı sularda bir 
dolunaysin
Aslında yokum ben bu oyunda
Ömrüm beni yok saysin
....................................
Bu aşkın nüshası şarkılarda
aslı bende kalacak
bizi hasret saracak
bulutlar çıldıracak
...............................
Kısa bir öyküdür hayat
uğruna upuzun acılar çektiğimiz.
.............................
Kimse bilmez be canım,bir yara 
bir ömrü nasıl kanatir.
 ..........................
İstediğin kadar uzağa git!
hep aynı  gökyüzünü paylaşacağız."


Bu dizelerin ve sözlerin sahibi 1962  Diyarbakır doğumlu , öğretmen bir ailenin ilk çocuğu olan Yılmaz Odabaşı.. İlk öğrenimini Diyarbakır , Ankara , Gaziantep ve Kayseri illerinde, lise öğrenimini ise Diyarbakır'da tamamladı. İzmir Hukuk fakültesine girdi, ancak bitirmedi..

1986 yılında gazeteciliğe başladı.. Sokak, Gerçek, Söz , Aktüel ,2000'e Doğru, Birikim gibi pek çok süreli yayında yazılar yazdı..1994'te gazeteciliği bıraktı, aynı yıl " yılın gazetecisi" ödülünü aldı..

İlk şiir kitabı "Siste Kalabalıklar " 1985'te , ilk hikaye kitabı "Kül Aşklar" 1991 de yayımlandı..

Sanatçı 1987'den 1999'a kadar birçok ödül aldı..2000 yılından itibaren ödüllere katılmadı.. Sanatçı uluslararası birçok yazar ve gazeteci örgütünün üyesidir (İnternational P.E.N başta olmak üzere).

Yine 2000 yılından beri hiçbir yazar örgütüne üye olmayıp sadece Mesam ve Nazım Hikmet Vakfının Yönetim Kurulu üyesidir..

Sanatçı yazmaktan başka bir iş tutmamış edebiyatın hemen her türünde eser vermiştir. Ayrıca yağlı boya ve yakma resim çiziyor , fotoğraf çekiyor..işi gücü sanat olan bir adam..İşte  dillerden düşmeyen şarkıların , yillar geçse de unutulmayacak 'Feride"şiirinin sahibi Yılmaz Odabaşı ,bilin istedim..

Yaşayan şairlerimizden .. Üretmeye devam eden kıymetlilerimizden.. hayatta iken kıymeti bilinesi bir sanatçı...Çünkü bizim ülkemizde  , sanatçılar  öldükten sonra kıymetlenir, böyle de garip bir milletiz... popüler kültürün gelir geçerini baş tacı eder , kimliği sanatçı olandan haberi yoktur..Şu da bir gerçektir suya yazılan isimler elbette unutulur(unutuluyor da)..Ama bir Yılmaz Odabaşı kolay kolay unutulmaz neden mi ,onun eserlerinde her çağa seslenen, insanoğlunun ortak acıları , sevdalari , özlemleri ,isyanı var .. Gerisi lafuguzaftir...
Şiirle kalin...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.