YKS tarihleri belli oldu!

YKS tarihleri belli oldu!

Üniversite hayatlarına başlamak için sınava girecek öğrencilerin merakla bekledikleri YKS'nin tarihleri belli oldu. Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) bu yaz 15-16 Haziran 2019'da gerçekleşecek.

Eğitim hayatlarında bir adım atlayarak ortaöğretimden yükseköğretime geçecek öğrencilerin büyük bir merakla ekledikleri tarihler açıklandı. YKS 15-16 Haziran’da gerçekleşecek.

SINAVA NASIL HAZIRLANMALI?

– Yeni konular öğrenmekten ziyade öğrenilen konuların pekiştirilmesi gerekir. Farklı soru türlerine hazır olabilmek için, farklı kaynaklardan sorular çözülerek bakış açısının da farklılaştırılması yararlı olacaktır.

– Sınav öncesinde her gün bir deneme sınavı çözmek, zamanı kullanma becerisini geliştirir ve hangi konuların tekrar edilebileceğini gösterir.

– Uyku saatlerinin bir düzene sokulması gerekir. Yeterli düzeyde uyumamak hem öğrenme kalitesini düşürür hem de hayat kalitesini düşürür. İyi öğrenmenin sağlanabilmesi için, iyi uyku gereklidir.

– Bilgisayar ve cep telefonunun yanlış kullanımı, zararlı bir hale dönüşebilir. Bu nedenler sınav öncesinde, cep telefonu ve bilgisayarın bir süreliğine bırakılarak önceliklerin tespit edilmesi gerekir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.