YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı.

18-19 Haziran’da uygulanan YKS yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinde açıklandı. YKS tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında yapan adayların Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

1h.jpg

Açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt ,işlemlerini 22 – 26 Ağustos tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 22 – 24 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yerleştirme sonuçları ile ilgili bir açıklama yaptı. Özvar açıklamasında “2022 YKS yerleştirme sonuçlarına göre, puanı hesaplanan yaklaşık 2 milyon 900 binden fazla aday arasından, açık öğretim hariç yaklaşık 850 bini yerleşti. Rekabetçi ve eleyici bir sistemimiz olduğu için öğrencilerin niteliği konusunda kaygımız olmamalı. 2022 YKS yerleştirme sonuçlarına göre, puanı hesaplanan yaklaşık 2 milyon 900 binden fazla aday arasından, açık öğretim hariç yaklaşık 850 bini yerleşti. YÖK olarak, yerleşen öğrencilerimizin daha iyi koşullarda ve daha nitelikli eğitim almaları için planlamalarımıza devam ediyor, sistemi tüm yönleri ile iyileştirmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.