Yoğun Bakıma Kaldırılan Ünlü Oyuncu Romalı Perihan Kimdir?

Yoğun Bakıma Kaldırılan Ünlü Oyuncu Romalı Perihan Kimdir?

Zeki Müren'in kendisine Romalı lakabını takmasının ardından adı Romalı Perihan'a çıkan Perihan Benli, 74 yaşında Roma doğumlu ve prenses ünvanını taşıyan Türk sinema oyuncusu, tiyatrocu, soprano, müzisyen, söz yazarı ve köşe yazarı gibi vasıfları olan bir neslin çok yakından tanıdığı bir sanatçıdır.

Perihan Benli, İran'da şahlık rejimi İslami devrimle devrilmeden önce İran'ın Prens Bijan İsfendiyari Bahtiyari ile evlenerek prenses ünvanını almıştı.

Romalı Perihan Nereli?

Perihan Benli'ye Romalı lakabını takan Zeki Müren, bu lakabı Perihan Benli Roma'da doğduğu için takmıştır.

Romalı Perihan kimdir?

Romalı lakabına sahip olan Perihan Benli, Avrupa'da sosyetenin önde gelen isimlerinden biri olmuştur. 17 yaşında kariyet yapmak için uğraşırken, Accademia Nazionale di Arte Drammatica Silvio D'Amico kurumunda eğitim gören Benli, anadili gibi İtalyanca bilmesinin yanı sıra toplamda 5 dil bilmektedir.

Perihan Benli'nin yoğun bakımda olduğu nasıl duyuldu?

"Miraç Kandili, hepimizin ruh dünyasına ve gönül dünyasına ışık tutsun ve mübarek olsun. Bu mübarek günde, değerli sanatçımız Romalı Perihan için sizden dua istiyorum. Romalı Perihan olarak bilinen Perihan Özkurt, Bağcılar İklim Hastanesi'ne kaldırıldı ve yoğun bakımda. Funda Erkoç'la birlikte, yoğun bakım ünitesinden bilgi aldık ve sanatçımızın durumu çok çok ağır. Dualarınızı eksik etmeyin."

Türkiye'de Perihan Benli'ye lakap takan ilk ismin Zeki Müren olmasının yanı sıra, Avrupa'da da Benliye pek çok isim takılmış bunlardan bazıları, Peri-Han, Peri Han, Pery Han, La Bella Turca filminde oynaması sebebiyle La Bella Turca lakapları takılmıştır. Benli öte yandan, "Şairler ve Yazarlar Kültür Vakfı" ve "Şair Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği" onursal başkanıdır.

Türkiye'de ilk olarak Zeki Müren tarafından söylenen takma adı  olarak tanınmış, Avrupa medyasında ise Peri-Han, Peri Han, Pery Han olarak tanınmıştır.

Romalı Perihan'ın şarkıları

O Bendim O: O'nun Hikâyesi (1976) (şarkı sözleri: Pierre Bachelet, Ülkü Aker)

Görünce Seni (şarkı sözleri: Consuelo Velázquez)

Nerden Nereye (şarkı sözleri: Las Grecas)

Vay Başıma Gelenler (şarkı sözleri: Robert "Bob" Marcucci, Peter de Angelis)

Romalı Perihan'ın Arabesk Dünyası

Romalı Perihan'ın Filmleri

1960 Tatlı Hayat

1969 Satyricon

1970 Waterloo

1971 Örümcek Web

1971 Eye of the Spider

1973 Il magnate

1975 Kaygısızlar

1978 Kaplanlar Ağlamaz

1980 Akıllı Deliler

1982 Elveda Dostum

1989 Hiçbir Gece

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.