Yoğurdunuzu Evde Yapıyorsanız Dikkat!

Yoğurdunuzu Evde Yapıyorsanız Dikkat!

Yoğurt, Türklerin dünya mutfağına armağan ettiği süper bir besin. Ancak yoğurdun zengin vitamin ve minerallerinden faydalanmak için ev yapımı yoğurt tüketmenizde fayda var.

Yoğurt mayasını, hazır aldığınız ya da önceden yapmış olduğunuz yoğurttan kullanabilirsiniz.

Sütün yoğurt haline gelmesini sağlayan ve faydalı bakterileri süte karıştırmanın en kolay yolu, bir parça yoğurdu ılık sütle karıştırarak yoğurt yapacağınız sütün içine eklemektir.

Yoğurdun kıvamını ve kalitesini ayarlayacak en önemli etken yoğurdun mayasıdır.

SÜTÜN ISISI ÖNEMLİ

Yoğurt yapmak için hazırladığınız sütün iyice kaynamış olması ve tamamen soğumadan ilk ısısı düştüğünde kullanılması gerekir. Kaynamış ve soğumuş sütü tekrar yoğurt yapmak için ısıtırsanız sonuç hüsran olacaktır.

Özetle sütü yoğurt için kaynatmalı ve biraz beklettikten sonra; sütünüz ılıkken mayayı eklemelisiniz.

Son olarak maya kattığınız sütün kapağını kapatarak hava almayacak şekilde bezle sarmanız, yoğurdun lezzeti ve kıvamı için oldukça önemli.

YOĞURT NASIL AÇILMALI?

Tüm bu işlemleri adım adım uygulamış olsanız bile yoğurdunuzu açarken yapacağınız bazı hatalar, yoğurdun kıvamının tutmamasına ve tadının ekşi olmasına neden olur.

Mayaladıktan sonra bezle sarıp 8-9 saat beklettiğiniz yoğurdun ilk olarak üst kısmını açın ve bezden çıkarmadan üstü açık, alt kısmı kapalı olacak şekilde yarım saat bekletin.

Bu durum yoğurdun yavaş soğuması ve kıvamının tutması için gerekli.

Yarım saat dolduktan sonra beze sarılı yoğurdu tamamen çıkartıp 1 saat dışarıda beklettikten sonra buzdolabına koyabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.