Yök Tez

Yök Tez

Yök tez merkezi tamamen internet üzerinden hizmet veren bir uygulama olup Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından desteklenmektedir.

Ulusal Tez Merkezi olarak da bilinen bu hizmet ile ülkemizdeki üniversitelerde hazırlanan doktora ve yüksek lisans tezlerinin tamamına ulaşılır. İnternetten erişime açık olan bu veri tabanı online bir kütüphane olarak da ifade edilir. Böylece herkes istediği aramayı yaparak dilediği tez ile ilgili rahatça bilgi alabilir.

Yök Tez Merkezi Nasıl Kullanılır?

Yök Tez Merkezi kullanımı oldukça basittir. Aranan teze kolayca ulaşabilmek için sitede yer alan filtreleme özelliği kullanılır. Bu alanda bulunan tarama terimi, tez türü, izin durumu ve aranacak alan kısımları doldurularak bul kısmına tıklanır. Böylece en uygun tez listesi ekrana gelecektir. Tez merkezi kapsamında yayınlanma izni olmayan tezlere ait basılı kopyalara TÜBESS yani üniversite kütüphaneleri aracılığıyla ulaşmak mümkündür. Hizmetle ilgili merak edilen bir nokta olduğunda 0 312 298 73 81 telefon numarası, 0 312 298 74 53 faks numarası ve dokuman@yok.gov.tr e posta adresi kullanılabilir.

Yök Tez Merkezi Giriş

Yök tez merkezine giriş yaparak tez yükleyebilmek için e-devlet platformu kullanılır. E devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile sisteme giriş yapılabilir. Sisteme giriş için enstitü tarafından kişiye verilen kodlar da tercih edilebilir. Eğer bu şifre unutulduysa bu durumda 0 312 298 73 79 okuyucu hizmetleri aranarak iletişim sağlanabilir.

Ulusal tez merkezi aracılığıyla tez bilgilerine ulaşmak için sistemden gelişmiş tarama, detaylı tarama ve son eklenen tezler araması da yapılabilir. Son eklenen tezler kısmında on beş gün içinde sisteme yüklenen tezlerle ilgili bilgiler yer almaktadır. Açılan sayfadan tez türü, konusu, tezin adı, yılı, yazarı ve tez numarası gibi bilgilere ulaşılabilir.

Tanıtım ve Reklam Ajansı: https://medyatics.com


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.