Yolsuzluk Krizi Güney Kore'de İstifa Getirdi

Yolsuzluk Krizi Güney Kore'de İstifa Getirdi

Güney Kore'yi sarsan yolsuzluk skandalı istifa getirdi.

Güney Kore'de, ülkeyi sarsan siyasi skandalın odağındaki isim Devlet Başkanı Park Geun-hye, Adalet Bakanı Kim Hyun-woong'un istifasını kabul etti.

Devlet Başkanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre, Park, Adalet Bakanı Kim'den geçen hafta istediği istifasını kabul etti.

Güney Kore'de istifa sesleri!
 
Devlet Başkanı, halkın güvenini yeniden kazanmak için halihazırda 8 yardımcısını görevden almış ve yeni bir başbakan adayı önermişti.

Güney Kore'de Choi skandalı!
 
Park'ın, eski dostu Choi Soon-sil'in, resmi görevi bulunmamasına rağmen önemli devlet işlerine müdahil olduğunun ortaya çıkmasıyla patlak veren skandala tepkiler artarak devam ederken başkent Seul'de bir aydan fazladır her cumartesi yüz binlerin katılımıyla gösteri düzenleniyor. Park ile ilişkisini kullanarak iş adamlarını bazı vakıflara bağış yapmaya zorlamakla da suçlanan Choi'nin, kültür ve spor faaliyetlerini destekleme adı altında yardım kuruluşlarından zimmetine yaklaşık milyonlarca dolar geçirdiği iddiasıyla da yargılanıyor.
 
Skandalın, Park'ın ülkede gelecek yıl yapılacak genel seçimlerden önce popülaritesini önemli ölçüde azalttığı belirtiliyor.
 
Bazı muhalefet partileri de Park'a istifa çağrısında bulunuyor. Güney Kore'de yapılan bir ankete göre, Park'a kamuoyu desteği yüzde 4'e kadar düştü. Park Geun-hye, 2012'deki devlet başkanlığı seçimi kampanyası sırasında ve 2013'te göreve başladığında Choi Soon-sil'in, konuşma metinleri ve halkla ilişkiler konularında kendisine yardımcı olduğunu ancak bu durumun o dönemde sona erdiğini belirtmiş ve halkından özür dilemişti.
 
PARK SAVCILARLA GÖRÜŞMEYİ REDDEDİYOR
 
Diğer taraftan daha önce kendisi hakkında soruşturma açılmasına izin vereceğini söyleyen Park savcılara konuşmayı reddediyor.
 
Seul'deki savcılar Park'a salı gününe kadar yüz yüze görüşme yapması için ültimatom vermişti. Ancak Park'ın avukatı Yoo Young-ha yaptığı açıklamada Park'ın devlet işleri ile meşgul olması ve hakkındaki suçlamalara savunma hazırlaması nedeniyle salı günü savcılarla görüşmeyeceğini duyurdu. Park'ın aralık'ta yapılacak bağımsız soruşturmada iş birliği yapıp yapmayacağı ise henüz netleşmedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.