Yolsuzluk Operasyonunda 80 Gözaltı

Yolsuzluk Operasyonunda 80 Gözaltı

Akdeniz Üniversitesi merkezli düzenlenen yolsuzluk operasyonunda 80 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasından Üniversitenin eski rektörünün eşi ve oğlu da var.

Akdeniz Üniversitesi'ne düzenlenen yolsuzluk operasyonunda konuyla alakası olduğu düşünülen 80 kişi polis tarafından gözaltına alınıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon, Akdeniz Üniversitesi'nde 2013 yılında gerçekleşen soruşturmalarla ilgili olarak düzenlendi.

2013 yılında gerçekleştiği iddia edilen yolsuzluk olaylarından kaynaklı oluşan kamu zararının 3 milyon liraya yakın bir meblağ tuttuğu ifade edilirken Akdeniz Üniversitesi'nden konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

 

"Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca birkaç yıldır yürütülmekte olan bazı soruşturmalar kapsamında, 31 Mayıs 2016 salı günü erken saatlerde Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından bazı çalışanlarımızın evlerinde arama yapılmış ve ifadelerine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüşlerdir. Konu rektörlüğümüzce yakından takip edilmekte olup, ilgili makamlardan tarafımıza bilgi verilmesi durumunda konu ile ilgili bilgi paylaşımı yapılacaktır."

Eski rektörün eşi ve oğlu da dahil olmak üzere 80 gözaltı

6 ay takip gerçekleştiren polis ekiplerinin takibi tamamlamasının ardından okul kantinleriyle alakalı olarak yolsuzluk yaptığı belirlenen kişi sayısı 80'i geçti. Gözaltına alınan isimlerin arasında Akdeniz Üniversitesi'nin eski rektörü İsrafil Kurtcephe'nin eşi K. K. ve oğlu T. K.'de yer alıyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.