YÖNDEM, İŞLETMELERE "NACE KODU" UYARISI YAPTI

YÖNDEM, İŞLETMELERE "NACE KODU" UYARISI YAPTI

Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve İZTO Başkan adayı Zeki Yöndem, İzmir Ticaret Odası seçimleri öncesinde NACE kodları hakkında açıklama yaptı.

Yöndem,"Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması" olarak adlandırılan "NACE Kodu" uygulaması hakkında son günlerde Oda üyelerinden çok sayıda şikayetler geldiğini belirterek, uyarılarda bulundu

 

CİRO'SUNUN EN ÇOK OLDUĞU SEKTÖRE GÖRE YAPILMALI

9 Nisan 2018 tarihinde yapılacak olan İzmir Ticaret Odası seçimleri öncesinde NACE kodları hakkında açıklama yapan Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Başkan adayı Zeki Yöndem, NACE Kodu uygulamasının Avrupa Birliği normları gereği olduğunu belirterek, Örneğin bir işletmenin Perakende turizm ve inşaat gibi üç farklı sektöre de ticari kazancının olduğunu varsayarsak, cirosunun en çok olduğu sektöre Meslek Komitelerinde yer almalıdır" diye konuştu. 

 

İZMİR TİCARET ODASI'NI DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUM

Zeki Yöndem, "NACE Kodu" olarak ifade edilen uygulamayla ilgili İzmir Ticaret Odası üyelerine çağrıda bulunan Yöndem, İşletmelerin Meslek Komitelerinde yaşanan değişik konusunda uyanık olsunlar. Bir sabah ansızın Meslek Komiteleri değişebilir.NACE kodlamasında birbiriyle alakası olmayan sektörlerin aynı grupta toplandığını görüyoruz. Yaptığımız saha taramalarında İzmir Ticaret Odası üyelerinden aldığımız en çok şikayetlerden birisi de NACE kodlamasında yaşanan sıkıntılar gelmektedir. İzmir Ticaret Odasını bu konuda daha duyarlı ve hassas davranmaya davet ediyoruz" dedi.

ODA ÜYELERİ İSYAN EDİYOR

Ticaret Odası üyelerinin bu duruma isyan ettiğini kaydeden Zeki Yöndem, NACE sistemiyle iş kolu olarak birbiriyle ilgisi alakası olmayan sektörlerin aynı grupta toplandığını kendisinin de işletme olarak bu olayı yaşadığını kaydetti

TEMSİL GÜCÜ ZAYIFLATILMAMALI

İZTO'da belli sektörlerin temsil gücünün zayıflatıldığını ileri süren Yöndem, "Hiçbir kurala uyulmadan bir takım düzenlemeler yapılarak Meslek Komitelerinin yapısı ile oynanıyor.Bu suretle yönetimin değişmesini arzu edenlerin Meclis'e girmesinin önüne geçilmek isteniyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum