Yöndem, seçimlerin iptalini değerlendirdi

Yöndem, seçimlerin iptalini değerlendirdi

Yöndem: İZTO’da baskın seçim formülü tutmadı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı oda ve borsalarda seçimlerin Bakanlar Kurulu kararı ile 2018 yılı Nisan ayına ertelendiğini belirten İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Adayı Zeki Yöndem, Bu karar ile İZTO’da baskın seçim formülünün tutmadığını söyledi.

Hükümet sesimizi duydu

Erteleme kararı ile İZTO’da daha sağlıklı ve rekabetçi bir seçim yarışının ortaya çıkacağını dile getiren Yöndem, “İZTO’da yangından mal kaçırır gibi 5 Ekim tarihinde seçim kararı alınmıştı. Yönetim ‘baskın seçim’ formülü ile rakiplerinin önünü kesmeyi  ve İZTO’da meslek komitesi ve meclis üyesi olmak isteyenlere seçim için yeterli çalışma imkanı vermemeyi amaçlıyordu Hükûmetimizin aldığı bu karar daha katılımcı ve demokratik bir seçim ortamının oluşması için çok isabetli olmuştur. Sesimizi duyarak bu kararı alan   Hükûmetimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Seçime şimdiden hazırlanın”

Oda ve Borsalarda görev almak isteyenler için önlerinde 6 aylık bir zamanın olduğunu bu süre içinde zamanı iyi değerlendirerek seçim çalışmalarının rahatlıkla yapılacağını ifade eden Yöndem, bu kurumlarda görev yapmak isteyen herkesi çalışmaya davet etti. Oda Başkanlığını meslekmiş gibi sürdüren, rakipleri ile eşit şartlarda seçim yarışı koşullarını oluşturmayan tüm yönetimlerin erteleme kararından ders alması gerektiğini vurgulayan Yöndem, “Ortak aklı önemsemeyen, ‘Ben yaptım oldu’ anlayışı ile bir yere varılamayacağının artık görülmesi gerekiyor. Bütün üyeleri dikkate alan, her alanda eşit şartların yaratılması için çalışan yönetim anlayışına ihtiyacımız var. Biz de İZTO’yu şeffaf, katılımcı ve kucaklayıcı bir anlayış ile  yönetmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.