YÖNDEM; TÜM  KESİMLER İLE BİR ARAYA GELİYORUZ

YÖNDEM; TÜM KESİMLER İLE BİR ARAYA GELİYORUZ

Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, İzmir Ticaret Odası Başkan adayı Zeki Yöndem, toplumun tüm kesimleri ile görüştüklerini belirtti.

Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, İzmir Ticaret Odası Başkan adayı Zeki Yöndem, toplumun tüm kesimleri ile görüştüklerini belirterek, ortak akılla İzmir’deki her sektörden işletme ile şehir ekonomisini hep birlikte canlandırmak, güçlendirmek istediklerini açıkladı.

 

TBMM Meclis Başkanı, Bakanlar, Milletvekilleri, siyasiler ve iş dünyasının önde gelen temsilcileri ve STK'lar ile bir araya gelen Zeki Yöndem, görüşmelerine ilişkin kamuoyuna yaptığı açıklamada; İzmir için İzmir’in ekonomisi için “hep beraber el ele neler yapabiliriz” bağlamında görüşlerimi açıklama toplumun tüm kesimleri ile paylaşma fırsatı bulduğunu kaydetti.

BU HEDEF  İLE BAŞKANLIK YOLUNA ÇIKTIM

İzmir Ticaret Odası Başkan adayı Zeki Yöndem; Amacının büyüyen gelişen İzmir ekonomisini canlandırmak olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

 

"İzmir Ticaret Odası Başkan adayı olmayı düşündüğümde ilk aklımdan geçen şunlardı; Hiç bir siyasi partinin, hiç bir ideolojik düşüncenin içinde olmadan sadece ve sadece sizler ile birlikte güzel şehrimiz İzmir için çabalarımı ve İzmir’in ticaretini nasıl bir adım öteye götürebilmekti. Bu hedef ile başkanlık yoluna çıktım.


Amacım ise büyüyen gelişen şehir ekonomilerinde, güçlenen küreselleşen uluslararası sermayelerde güzel Şehrimiz İzmir’deki her sektörden işletme ile şehir ekonomisini hep birlikte canlandırmak, güçlendirmekti.  İlk günden itibaren tüm siyasi parti yetkililerine, her gittiğim etkinlik ve programlarda, tüm görüşmelerimde ifadelerimde düşüncelerimi bu şekilde anlattım.

 

STK VE SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİNE GÖRÜŞLERİMİ AKTARDIM

Birlikte görüştüğüm, resepsiyon kahvaltılarda ikili ziyaretlerde buluştuğum tüm STK, sivil toplum örgütlerine aynı şekilde izah ettim. Şu ana kadar geçen süreçte özelikle AK PARTİ, CHP, MHP’nin siyasi yetkili organlarına bunu tüm samimiyetim ile vurgulayarak izah ettim. İzmir için İzmir’in ekonomisi için “hep beraber el ele neler yapabiliriz”  bağlamında görüşlerimi açıkladım. 


Kamuoyuna, sosyal medya ve iletişim sistemleri ile Ankara’da “özel davetli” olduğum geceyi paylaştım. Davette yapmış olduğum ikili görüşmelerde Meclis Başkanımız, Bakanlarımız özellikle de Ankara Ticaret Odası yetkileri ile görüşmelerde bulunup, yukarıda izah ettiğim görüşlerimi anlattım.

 

ORTAK AKIL İLE HAREKET EDİLMELİ

Bu gecede aralarında bulunma nedenim İzmir  ve İzmir Ticaret Odasının yapısal ve ekonomik sıkıntılarına, işsizlik gibi sorunlarına çözüm yolunun “birlikte çağdaş dinamik projeler” geliştirmek olduğunu ama bunun güzel şehrimiz İzmir için birlikte üretilmesi gerektiğini özellikle vurguladım.Toplumun herkesimi ile birlikte “ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, ortak akıl” ile hareket edilmesinin önemine dikkat çektim.


İzmir şehrinin ekonomide küresel sermaye ile daha iyi rekabet edebilmesi; eğitim, yenilik ve gelişmesi için daha fazla bütçe ayrılmasının elzem olup, ciddi projeler ile desteklenmesinin şart olduğunu vurgulayarak; daha fazla eğitimli ve donanımlı insani sermayeye ihtiyaç olduğunu belirttim.

İZTO GELİRLERİNİN %5’İ EĞİTİME AYRILACAK

Güzel İzmir Şehrimizin İZTO Başkanı olursam; İZTO gelirlerinin %5’ini eğitime ayıracağımı, özellikle de genç kadınlarımızın işletmelerimizin eğitimine destek olacağımı vurguladım. Gecede tüm siyasi parti ve devlet yetkililerine İZTO’nun genç erkek ve kadınların eğitimine mutlak suretle destek vermesi gerektiğinin de altını çizdim.

 

İZMİR EKONOMİSİNİ TÜRKİYE'NİN KALBİNE GERİ GETİRECEĞİZ

Ülkemizin ve İzmir’in temiz enerji ve çevreci işletmelere ihtiyacı var. Bunu da İzmir Büyük Şehir Belediyesinin Değerli Başkanı Sn. Aziz Kocaoğlu ile yapacağımıza inanıyorum. Büyük Önder M.Kemal Atatürk çağdaş medeniyetin temellerini atarken bizlere “Birlikte Yaşama Kültürü” nü miras olarak bıraktığına inanıyorum. Son olarak diyorum ki; 'İZMİR Ekonomisini Türkiye’nin kalbine geri getireceğiz'"
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.