YÖNETMELİKLE OKUL SERVİSLERİNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

YÖNETMELİKLE OKUL SERVİSLERİNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Yaşanan bir çok üzücü olayın ardından okul servislerinin çalışma şekillerini yeniden düzenleyen yönetmelik yürürlüğe girdi.

Interpress’in konuyla ilgili medyada yapmış olduğu incelemeye göre yeni düzenleme ile taşımacılar tarafından okul servis aracı olarak  kullanılacak taşıtlarda aranacak şartlar belirlendi. Buna göre okul servis araçlarında taşıma hizmeti sırasında görüntü ve müzik sistemleri kullanılamayacak, ayrıca standartlara uygun iç ve dış kamera  ile en az 30 gün süreli kayıt yapabilen kayıt cihazı bulundurulması zorunlu  olacak. Yeni düzenleme ile zorunlu eğitim ve okul öncesi eğitim öğrencilerinin  yanı sıra kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulüplerine devam eden çocuklar da taşıma  faaliyetlerine dahil edildi. 

Medyada okul servisleri ile ilgili 47 binden fazla haber çıkarken, okul servisleri ile ilgili yapılan düzenlemeyle ilgili konu başlıklarından bazıları şu şekilde sıralandı. Araç takip sistemi zorunlu hale getirilirken şoföre de hekimden her yıl rapor şartı getirildi. Denetim için komisyonlar kurulmasına ve bu komisyonlarda öğretmen ve velilerin olmasına karar verildi. Denetim görevinin İçişleri Bakanlığı'nca yapılması kararlaştırıldı. Kovuşturma ve soruşturmalar şoförlüğe engel sayılırken araçlarda bulundurulacak personelin eğitiminin ise Milli Eğitim Bakanlığı'nca yerine getirileceği öğrenildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.