Yönetmen Evrim İnci'den ödüllü belgesel!

Yönetmen Evrim İnci'den ödüllü belgesel!

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü mezunu yönetmen Evrim İnci'nin, Somalili bir gencin susuzulukla mücadelesini anlatan "Bulak" belgeseli 5 ödül kazandı.

Ailesiyle birlikte Somali'den hem iç savaş hem susuzluk sebebiyle ülkemize göç eden Walid Abdül Kadir Hasan Omar'ın Burdur'da çalıştığı lavanta tarlasında da susuzlukla mücadelesini anlatan Yaşar Üniversitesi Radyo TV Sinema Bölümü mezunu yönetmen Evrim İnci'nin Bulak isimli belgeseli, kuraklık meselesini farklı bakış açısıyla ele alıyor. Belgesel, bugüne kadar birçok festivalde finalist olup 5 ödül kazandı. Son olarak iki ödül daha alan Bulak, festival yolculuğunu sürdürüyor.

aw383604-01.jpg

Genç yönetmen Evrim İnci, "2015 yılında Yaşar Üniversitesinden fakülte birincisi olarak mezun oldum ve sonrasında yüksek lisans yaptım. Bir süre gönüllü olarak Antakya'da köy çocuklarına sinema eğitimi verdim ve daha sonra UNICEF'e bağlı Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneğinde film atölyeleri düzenledim, ardından TRT Belgesel Kanalında Uygulayıcı Yapımcı ve Yapım Sorumlusu olarak çalışmaya başladım.

aw383604-02-001.jpg

Özellikle çalışmaya başladığım andan itibaren hem televizyon hem de festival belgeselciliğini daha ayrıntılı inceleme ve yeni fikirler üretme fırsatım oldu. Televizyondaki işime devam ederken sanatsal bakış açımı daha iyi bir şekilde yansıtacak kısa metraj belgeseller çekerek festival sürecine dahil olmayı istedim ve hem yapımcı hem yönetmen olarak farklı belgeseller üretmeye başladım. Günümüze kadar birçok kısa metraj belgesel çektim ve şu ana kadar 30'a yakın ödül kazandım" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.