Yorgancılar: ''Birlik olduk, biz olduk''

Yorgancılar: ''Birlik olduk, biz olduk''

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminde yer alanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Mehmet ÖZDOĞRU - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminde yer alanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Türkiye algısının yeniden oluşturulması gerektiğini söyleyen Yorgancılar, "Bu olaylar sırasında ülke olarak bir olduk; biz olduk. Bundan sonra da böyle kalmak zorundayız" dedi. 

EBSO Temmuz ayı olağan meclisi darbe girişiminde yaşamını yitirenler için saygı duruşu ile başladı. Darbe girişimi ve OHAL kararın ele alındığı toplantının açılışında Başkan Yorgancılar, OHAL'in yadırganmaması gerektiğini belirtti. Hükümet tarafından alınan 3 aylık olağanüstü hal kararının ülkenin güvenliği için zorunlu olduğunu dile getiren Yorgancılar, "Olağanüstü hali yargılamamak gerekiyor. Ülkenin güvenliğinin sağlanması için alınan bir karardır. OHAL kararı kişi hak ve özgürlüklerine, ekonomiye, ithalata, ihracata etki yapacak bir karar değildir. Fransa terör saldırılarında 3 ay aldı , 3 ay daha uzattı. Almanya Münih'teki saldırı sonrası OHAL kararı aldı. Ülkeler bu durumlarda olağanüstü hal kararı alıyorsa bizim sorunumuz terör değildi, ülkemizin geleceğiydi. Hepimiz bu durumu anlatmak durumundayız. Ümit ediyoruz ki, OHAL'in amacı doğrultusunda devlet yapılanması bu örgütten temizlenir ve tüm terör yapıları çökertilir. Son bir hafta içinde yapılanlar bu iradenin gösterildiği yönündedir" dedi.

Darbe girişimi sonrası siyasi partilerin birlik olmasından dolayı mutlu olduklarını da kaydeden Başkan Yorgancılar, önümüzdeki süreçte de bu birlikteliğin bozulmamasını istedi. Yorgancılar, "Biz olduk. Bir olduk ve artık böyle olacağız. Normalleşme sürecine katkı koyup, ülkemizi hedeflerine ulaştıracağız. Güçlü demokrasi, hukukun üstünlüğü ve güçlü Türkiye için el ele vermeye mecburuz. Bu demokrasi sınavının ilk ayağını bir olarak verdik. Ancak bundan sonra atacağımız adımlar çok daha önemli. Atatürk'ün mirasına sahip çıkmak hepimizin ortak sorumluluğudur" diye konuştu. 

Türkiye'nin çok güçlü bir devlet ve ekonomi yapısına sahip olduğuna dikkat çeken Ender Yorgancılar, "O nedenle, şimdi yeni bir hikaye yazmanın ve yeniden ayağa kalkmanın tam zamanıdır. Tekrar ve ısrarla altını çizmek isterim; darbe girişimi de teyit etmiştir ki, başta eğitim olmak üzere ülkemizin geleceğine ilişkin altyapı oluşturacak reformları ve adımları bir an evvel atmak ve gerçek Türkiye algısını yeniden oluşturmak zorundayız. Demokrasinin olmadığı yerde, huzurun güvenin, ekonominin, millet olma bilincinin olmayacağı unutulmamalıdır" ifadelerini kullandı. 

mdygaicgkygk26072016+.jpg

EBSO'ya konuk olan Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, sanayicilere kar bağışının önemini anlattı. Kızılay'ın çalışmalarına 15 Temmuz örneğini gösteren Gök, "Kan bağışının önemini son olarak 15 Temmuz akşamı yaşayarak hepimiz gördük. Eğer o gün 2 saat içinde binlerce kan hazır olmasaydı, binlerce insan şehit olacaktı. Her ilden her yerden kan temin ettiğimiz için kimse kan kaybından dolayı yaşam kaybı yaşamadı" dedi. İzmir'in kan bağış karnesinde yetersiz olduğunu ve çevre illerden destek aldığını söyleyen Gök, kan ihtiyacının herkes için gerekli olduğunu hatırlatarak vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.