Yorgancılar, hükümete çağrıda bulundu; sanayicileri uyardı

Yorgancılar, hükümete çağrıda bulundu; sanayicileri uyardı

Bankalarda para kalmadığını ve kredi vermelerinin zorlaştığını belirten Yorgancılar, sanayicilere, “2019 yılı ile ilgili tedbirlerinizi alın” uyarısında bulundu

Mehmet ÖZDOĞRU - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ekim ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanvekili Hakkı Attaroğlu başkanlığında gerçekleşti. EBSO Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, Türkiye ve dünyadaki ekonomik gelişmeler masaya yatırıldı. Toplantıda yaptığı konuşmada, 365 oda ve borsa ile üretim gerçekleştiren üyelerin İndirim Kampanyası’na katkıda bulunmaları için TOBB tarafından bir çağrıda bulunulduğunu hatırlatan konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Enflasyon sepetinin içinde yer alan ürünlere yönelik 3 ay süreyle en az yüzde 10 indirim yapacak üyelere şimdiden teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi. Hükümete seslenen Yorgancılar, sanayi elektriği ve doğalgazı için kendilerinin de indirim talebi olduğunu hatırlatarak, “Elektrik ve doğalgaza zam yapılırken dolar 6,90 TL’ydi. Şu an ise 5,90 TL’ye kadar indi. Şimdi de bu fiyatları indirin, sizlerden bunu bekliyoruz” dedi.Mecliste yılbaşından sonra enerjiye Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) kapsamında ayrıca yüzde 35 zam yapılacağının konuşulması üzerine bir değerlendirme yapan Yorgancılar, “Sanayicinin giderleri artacak, maliyetler enflasyona etki edecek. Bunların çözülmesi lazım. Çünkü bizim üretimdeki en büyük gider kalemlerinden biri enerjidir. Yılbaşından bu yana yani 10 ayda elektrik yüzde 69, doğalgaz yüzde 92 zamlandı. Yüzde 10 fiyat indirimi geçici bir tedbirdir. Enflasyonla gerçek mücadele üretim maliyetlerinin aşağı çekilmesiyle olur” dedi.

Geçmişte meclis üyelerine 'ihracatınız yoksa dövizle iş yapmayın' uyarısı yaptığını anımsatan Yorgancılar, üyelere ‘2019 yılı için tedbirinizi alın’ uyarısında bulundu. Ben bu kürsüden yıllarca dövizle iş yapmayın, eğer ihracatınız yoksa dedim.  Benim içim rahat. Ama bugün de diyorum ki 2019 yılı ile ilgili tedbirlerinizi alın. Bankalar krediyi kullandırmaz ise yarın parayı nasıl bulacağım, edeceğim diye kendinizi üzmeyin” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.