YouTube 10 yıllık geleneği sona erdiriyor! Rewind 2020 hazırlanmayacak

YouTube 10 yıllık geleneği sona erdiriyor! Rewind 2020 hazırlanmayacak

Yıl sonunda izleyicilerle buluşan YouTube Rewind için şaşırtan bir haber geldi. 

2010’dan bu yana her yıl sonunda hazırlanan ve YouTuber’ların yer aldığı video için iptal kararı geldi. Uzunca süre gündemde kalan Rewind serisi, bu sene izleyicilerin karşısına çıkmayacak.

YouTube’da yer alan videolar her yıl milyarlarca izlenme alıyor. Rewind videosunda da yılın dikkat çeken olayları ve YouTuber’ları yer alıyordu. Ancak 2020’nin hastalıklar ve felaketlerle geçen bir yıl olması, YouTube yönetiminin geri adım atmasına neden oldu.

Her sene milyonlarca görüntülenme alan video serisi için olumsuz haber geldi. Önceden birçok izleyici “beğenmeme” butonuna basarak videoları oylasa da video çekimi sürüyordu. Ancak 2020 yılında insanlığın dünya genelinde kötü olaylara şahit olması, video platformunu bu geleneği devam ettirmeme kararı aldırdı.

YouTube Rewind 2020 için yapılan duyuruda, olayların sanki olmamış gibi davranılmasının doğru hissettirmediği açıklandı. Böylelikle YouTube, dünyada yaşanan olaylara kayıtsız kalmamış oldu. Bilindiği üzere koronavirüs dünyaya yayılmış durumda. Öte yandan Türkiye gibi birçok ülke deprem, yangın ve sel gibi doğal afetleri de yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.