YouTube bir özelliğini daha kullanıma kapatıyor! YouTube Topluluk Katkıları kalkıyor

YouTube bir özelliğini daha kullanıma kapatıyor! YouTube Topluluk Katkıları kalkıyor

YouTube’a içerik üreten kişiler geçtiğimiz aylarda ülkemizde kullanıma sunulan Katıl butonu sayesinde abonelerinin desteğiyle gelirlerini artırma imkanı yakaladı. 

İçerik üreticilerin videolarının daha fazla kişiye ulaşabilmesi için sunulabilen destek para ile sınırlı değil. Topluluk Katkıları özelliği sayesinde bir video için altyazı oluşturabiliyor ve bunu içeriği üreten kişiye ileterek videosunun farklı diller için anlaşılabilir hale gelmesini sağlayabiliyorsunuz. 28 Eylül 2020 itibariyle YouTube Topluluk Katkıları özelliği kullanımdan kaldırılıyor. Kararın birden fazla nedeni olsa da, spam / kötüye kullanıma yönelik hamleler ve katkıların kalitesinin düşük olması ana sebepler olarak gösteriliyor.

Tek sorunun kalite olmadığı belirtiliyor, videolara katkı sağlayan insanların sayısı az. Bunu rakamlar ile açıklamak gerekirse: Geçen ay kanalların yalnızca yüzde 0,001’i topluluk tarafından oluşturulan altyazıları videolarında kullandı. Bu altyazılar ise toplam izlenme süresinin yalnızca yüzde 0,2’sinde gösterildi. Bu nedenle içerik üreticiler topluluk katkıları yerine YouTube’un sunduğu diğer altyazı araçlarını kullanmayı tercih ediyor. Şu anda videolara altyazı eklemenin üç yolu bulunuyor;

1 – İçerik üreticilerin yüklediği altyazılar
2 – YouTube’un sağladığı otomatik altyazılar
3 – Topluluk katkıları olarak da bilinen, topluluğun sağladığı altyazılar.

Özellik kaldırılmadan önce içerik üreticilerin topluluk katkılarını yayınlamak için 28 Eylül tarihine kadar zamanı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.