Youtube Canlı Yayın Özelliği Getiriyor

Youtube Canlı Yayın Özelliği Getiriyor

Twitter'da getirilmesiyle bir çok ünlü ve fenomenin kullandığı Periscope özelliğinin bir benzeri Youtube'a geliyor. Günden güne gelişen teknoloji ile beraber, bilginin aktarım hızının artması hayatın bir çok alanında kolaylık sağlarken, eğlence amaçlı olarak da kullanılıyor.

Twitter'da Periscope ve Facebook'ta Facebook live gibi anlık canlı yayın yapılmasını sağlayan geliştirmeler kullanıcılar arasında çok fazla tutuluyor. Dünyanın en çok girilen video sitesi olan Youtube, tam tarih vermediği geliştirmeyle alakalı açıklama yapmamış olsa da, şirketten sızan bilgilere göre Youtube'da canlı yayın yapılmasını sağlayacak eklentinin adı Stream olacak.

Periscope ve Facebook Live uygulamalarının yapabileceği her şeyin yapılabileceği Stream üzerinden yapılabilecekken uygulama mobil cihazlar üzerinden de kullanılabilecek. Uygulama piyasaya girdiği an mevcut olan ve aynı işlevi gören tüm uygulamalara rakip olacak.

Stream'a bağlanıp canlı yayın yapabilmek veya yapılan canlı yayınları izleyebilmek için, Google veya video paylaşım sitesinin hesaplarından biriyle giriş yapmak yeterli olacakken, canlı yayın yapabilme özelliğinin yanında, sohbet etme ve etiketlemek gibi eklentiler de kullanılabilecek. Öte yandan Stream'da abone olunan kanalların, haber beslemeleri ve son kliplerini izlemek de mümkün olabilecek

Yayınlanan videolar Stream içinde canlı izlenebileceği gibi aynı zamanda kullanıcılar kendi kanallarında video olarak da yükleyebilecek. Canlı yayın esnasında çekilen görüntüleri kişinin kendi video kanalına yüklemesi mümkün olacak. Canlı yayının paylaşılabilmesi için Stream ortaya çıktıktan sonra Facebook ve Twitter eklemlenmesi daha sonra yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.