YouTube, denetimini sıkılaştırıyor...

YouTube, denetimini sıkılaştırıyor...

YouTube, ‘premium’ YouTube içeriklerine reklam vermeyi sağlayan Google Preferred’a veteriner videolarını da dahil edecek.

YouTube, reklamverenlerin içlerinin rahat olması ve ürünlerini daha kaliteli videolarda görüntülemeleri için Google Preferred’ı geliştiriyor.


Reklamverenler, YouTube’da reklamlarının uygunsuz içeriklerde görüntülenmesini istemedikleri için YouTube ciddi bir kayıp yaşamıştı. Bunun üzerine Google Preferred özelliği üzerinde geliştirmeler yapılmaya başlandı. 

Google Preferred, YouTube’da reklamverenlerin biraz daha yüksek ücretler ödeyerek ürünlerini daha kaliteli videolarda görüntülemeleri için geliştirilmiş bir özellik. Google, bu özelliği geliştirme çabalarını sürdürürken veterinerlik videolarını da uygunsuz bir durum oluşturmadıkları sebebiyle premium video olarak kabul etme kararı aldı. 

YouTube, şu anda 10 bin çalışanın YouTube’da sadece uygunsuz içerikler üzerinde çalıştığını ve bu çalışanlara ek olarak uygunsuz video tespiti için yapay zekada kullandıklarını açıkladı. 

Logan Paul, geçtiğimiz hafta bir videosunda intihar ormanına gitmiş ve orada intihar eden biriyle karşılaşınca bunu videosunda göstermişti. Bunun üzerine Logan Paul ve YouTube çok fazla eleştiri almış ve Google Preferred Logan Paul’u sistemden çıkartmıştı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.