YouTube, iPhone ve iPad’de PiP özelliğine kavuştu

YouTube, iPhone ve iPad’de PiP özelliğine kavuştu

Apple kullanıcılarının merakla beklediği YouTube PiP modu kullanıma sunuldu. 

Apple geçtiğimiz yıl iOS 14 işletim sistemini piyasaya sürdüğünde PiP (Resim İçinde Resim) modunu da kullanıcılara sunmuştu. Bu özellik epeydir sistem tarafından desteklense de YouTube’un iOS sürümünde bununla ilgili bir destek bulunmuyordu. Neyse ki Google iPhone ve iPad için YouTube PiP özelliğini kullanıcılara sunmaya başladı.

Uzun zamandır YouTube uygulamasına sahip iPhone ve iPad’lerde PiP modu bekleniyordu. Kullanıcılar kimi zaman safari içerisinde bu özelliğin açıldığını belirtse de uygulamanın böyle bir desteği bulunmuyordu. Ancak Google bugün PiP modunun dünya çapındaki YouTube Premium kullanıcılara açıldığını resmi olarak duyurdu.

youtube-iphone-ve-ipad-icin-merakla-beklenen-ozellige-kavustu.jpg

YouTube için PiP (Resim İçinde Resim), kullanıcıların akıllı telefon veya tabletlerinde farklı bir şeylerde gezinirken bile uygulamanın küçük bir ekranda çalışmasını sağlıyor. Şu anda PiP iOS’ta YouTube Premium üyeleri tarafından kullanılabilir. Önümüzdeki günlerde ise bu özellik ABD’deki tüm kullanıcılar için aktif edilecektir.

Ancak ABD dışındaki kullanıcıların bu özellikten yararlanamaması kafalarda epey soru işareti oluşturdu. Zira diğer ülkelerdeki kullanıcılar Google’ın neden sadece ABD’ye tolerans tanıdığına tepkili. Tabii bu sürekli olarak böyle kalmayacaktır. Muhtemelen Google kademeler halinde diğer ülkedeki kullanıcılara da PiP desteğini getirecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.