YouTube kullanıcıları dikkat! O kanalı kapattı!

YouTube kullanıcıları dikkat! O kanalı kapattı!

Yeni tip Corona virüs pandemisi döneminde, sosyal medya üzerinden birçok dezenformasyon ortaya çıkıyor.

Sosyal mecraların da bu konuda bazı önlemler alacağı bir süredir konuşuluyordu ve ilk adımlar atılıyor. YouTube komplo teorisi üreten hesabı sildi. Geçtiğimiz gün de Facebook hesabı silinen David Icke, 5G‘nin COVID-19 pandemisi ile bağlantısı olduğunu elinde kanıt olmadan öne sürmüştü.

Sosyal medya platformlarının, COVID-19 salgını için oluşturulan dezenformasyon ile mücadele edileceği bir süredir konuşuluyordu. Fakat bu durumun nasıl tespit edileceği ve yaptırımın ne olacağı da merak konusuydu. Konunun ilk örneği de İngiliz eski futbolcu David Icke oldu. Icke ortaya attığı kanıtsız iddialar yüzünden sosyal medya hesaplarından oldu.

YouTube komplo teorisi

YouTube komplo teorisi üreten hesabı sildi ve konuyla ilgili de açıklama yaptı. Şirket, pandemi hakkında Dünya Sağlık Örgütü‘nün yaptığı açıklamalara ters düşen iddialar öne sürüldüğünü ve bunların da bir kanıt ile desteklenmediğini söyledi. David Icke’nin kanalının da bu yüzden kapatıldığı şirket tarafından belirtildi.

COVID-19 ile 5G’nin ilişkili olduğu iddiaları ile bilinen Icke’nin diğer sosyal medya hesaplarının da kapatılması bekleniyor. Facebook ve YouTube’un ardından, komplo teorisyeninin Twitter ve Instagram hesapları için de yaptırım uygulanacağı ön görülüyor. Sosyal mecraların bu konudaki kesin yaptırımlarının sonucunda da asılsız iddiaların sonunun getirilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.