YouTube Music’in kapsamı genişliyor!

YouTube Music’in kapsamı genişliyor!

Google, YouTube Music platformunda tasarım değişikliğine gitti.

Google, 2011 yılında kullanıcılara sunduğu Play Music platformunu 2020 yılında kapatma kararı aldı. Yoluna YouTube Music ile devam eden Google, müzik dinleme platformuna Play Music özellikleri eklemeye devam ediyor. YouTube Music, 50 milyon kullanıcıya sahip olmasına rağmen henüz Spotify ve Apple Music platformlarıyla rekabet edebilecek düzeyde değil. Kullanıcı deneyimini iyileştirerek daha fazla kişiye hitap etmek isteyen şirket, yeni özelliklerini tanıttı.

youtube-music-sarki-onerisi-ozelligi-00.jpg
YouTube Music, kullanıcı odaklı tasarım değişikliği yaptı

Kullanıcı arayüzünde kullanılabilirlik ve yeni içeriklerin öne çıktığı bir takım değişiklikler yapıldı. YouTube Music yardım sayfasında yapılan açıklamada, yakında daha fazla iyileştirme ile kullanıcıların karşısına çıkacakları belirtildi.

Google, Android ve iPadOS kullanıcıları için bazı tasarım değişiklikleri yaptı. Yeni tasarımda daha küçük albüm fotoğrafı, optimum hale getirilmiş kenar boşlukları ve yenilenen simge gibi değişiklikler mevcut.

Kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaran bir diğer değişiklik ana ekranda yer alan benzer oynatma listeleri. Oluşturulan en iyi oynatma listelerini bulmayı kolaylaştıracak yeni özellik, kullanıcı etkileşimini artıracak. Şirket, bu tarz değişikliklerin YouTube Music platformunu kullanan kişilerin etkileşim kurma şeklini iyileştirmeyi amaçladığını belirtiyor.

YouTube Music uygulamasına Sesli Kitaplar ve Şov sekmeleri de eklendi. Google Play Music platformunda yer alan özellikler, artık YouTube Music kullanıcıları tarafından kullanılabilecek. Google, Sesli Kitaplar ve Şov bölümlerinde karışık çalma ve radyo özelliklerinin çalışmayacağını belirtti.

Şirket, 13 yaş ve altı çocuklar için ebeveyn kontrolü özelliğini güncelledi. Kullanıcılar, çocuklarının YouTube Music platformunu kullanmaları için özel profil oluşturabilecek.

Google, önümüzdeki aylarda güncellemeleri kullanıcı önerileriyle şekillendireceğini açıkladı. Tasarım ile ilgili duyuru yapan şirket, “Geri bildiriminize göre gelecekteki değişikliklere öncelik vereceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.