Youtube video izlemenizi engelleyecek!

Youtube video izlemenizi engelleyecek!

YouTube ara ver bildirimi ile birlikte, bu bağımlılığı azaltmayı amaçlıyor.

YouTube, tartışmasız bir şekilde dünyanın en popüler video paylaşım ağı. Google‘ın satın almasının ardından çok ciddi bir yükseliş yakalayan YouTube,kullanıcılarda bağımlılık düzeyinda olmaya başladığı için YouTube ara ver bildirimi ile birlikte, bu bağımlılığı azaltmayı amaçlıyor.

Ülkemizde özellikle küçük yaştaki kullanıcıların günün çok büyük bir bölümünü YouTube videolarıyla geçirdiğini düşünürsek, YouTube’un bu kararı ebeveynler için biçilmiş kaftan!

Android kullanıcıları için YouTube uygulamasının içerisine yerleştirilecek olan ara ver seçeneği, kullanıcıların bir kısmına sunuldu. Kullanıcının isteğine göre her 15, 30, 60, 90 yada 180 dakikada bir ara ver bildirimi gösterecek olan bu hizmet, video izleme bağımlılığını büyük ölçüde azaltabilir.

YouTube‘da video izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayan kullanıcıların da işine yarayacak olan bu özellik, kullanıcılardan tam not aldı. Yeni özellik kapsamında gelen bir diğer yenilik ise YouTube‘dan gelen tüm bildirimlerin sesini kapatmanıza olanak sağlıyor.

Kullanıcının seçtiği zaman aralığında tüm YouTube bildirimlerinin sesi kapatan bu özellik, özellikle rahatsız edici gece bildirimlerinde rahatsız olan kullanıcıları yakından ilgilendiriyor.

Tüm Android ve iOS kullanıcıları için yakın bir sürede hayata geçirilecek olan bu yenilikler, kullanıcıların yaşadığı YouTube deneyimini oldukça arttıracağa benziyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.