YouTube videolardaki o butonu gizleyecek

YouTube videolardaki o butonu gizleyecek

YouTube, kullanıcıların “beğen” ya da “beğenme” butonlarını kullanarak platformdaki videoları değerlendirmesine verdiği izne sınırlama getirecek.

Başparmak aşağı butonu bireysel YouTube kullanıcıları için kimi zaman zorbalık olarak kullanılabiliyor. Bunun önüne geçmek isteyen platform, “beğenmeme” sayısını gizleyen yeni bir tasarımı test etmeye başladığını duyurdu.
İçerik üreticileri odaklı yeni çalışmalarını “küçük bir deney” olarak tarif eden YouTube, yeniliklere açıklık getirdi. Kanal sahiplerinin refahına odaklandıklarını dile getiren platform, ‘dislike‘ butonu ile ilgili değişiklikleri şöyle açıkladı:

“Genel ‘beğenmeme’ sayısını göstermeyen birkaç yeni tasarım test aşamasında. Önümüzdeki haftalarda bu tasarımlardan birini görebilirsiniz. İçerik üreticileri, YouTube Studio üzerinden tam beğeni ve beğenmeme sayılarını yine de görüntüleyebilecek.”

YouTube’un paylaştığı Twitter gönderisine göre, ‘beğenmeme‘ sayısının platformda gizlenmesi şöyle görünecek:

basliksiz-1-167.jpg
YouTube Studio kontrol paneli üzerinden kanal sahipleri izleyicilerinden gelen geri bildirimleri kontrol edebilecek. Platform bunu algoritmanın daha iyi çalışması ve nefret kampanyalarını önlemek için gerçekleştirecek. Küçük bir hatırlatma yapmak gerekirse 2018 yılında Rewind, en çok dislike alan video rekoru kırmıştı. 2,9 milyon beğeniye karşı 19 milyon beğenmeme vardı. Ayrıca yine bir dizi negatif içeriğe sahip yorum yazılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.