YouTube yeni arayüzünü test ediyor

YouTube yeni arayüzünü test ediyor

Google, YouTube uygulamasına ekleyeceği yeni bir özelliği test ediyor. “Dinleme kontrolü” ismine sahip yeni özellik, bir müzik videosu oynatılırken daha fazla seçenek sunulmasını sağlayacak.

9to5Google‘in haberine göre, yeni özellik ile YouTube uygulamasında bir müzik videosu oynatılırken ‘Dinleme Kontrollerini Göster’ yazan küçük bir düğme belirecek. Bu düğmeye basıldığında, çalınan şarkı hakkındaki bilgilerle çalma, duraklatma, sonraki şarkı ve 10 saniye ileri – geri sarma gibi simgeler daha büyük bir şekilde yukarıda yer alacak.

Müzik videosunu kaydetme, hızı değiştirme ve beğenme seçeneklerinin de mevcut olacağı arayüz, şimdilik iOS kullanan YouTube Premium aboneleri için test aşamasına girmiş görünüyor. Öte yandan özelliğin, çok sınırlı bir A / B testi olduğu da iddialar arasında yer alıyor.

youtube-yeni-kullanici-arayuzunu-test-ediyor.jpg
Ortaya çıkan yeni arayüz, bazı kişilerin ana istemcide sadece ses dinlemeye aşina olduğunu ve YouTube‘un da nihayetinde optimize edilmiş bir uygulama içi deneyim sunmak için kolları sıvadığını gösteriyor.

Ek olarak Google, yükseltmeleri teşvik etmek ve reklamları kaldırmak için de Premium ödeme planlarına avantaj sağlamayı düşünüyor. Zira Google‘ın zaman zaman kullanıcılardan daha iyi bir deneyim için YouTube Müzik uygulamasına geçmelerini istemesi, sinir bozucu bir hal alabiliyor.

Dinleme Kontrolleri özelliğinin herkes için geçerli olup olmayacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.