YouTube, yüzlerce kanalı kapattı

YouTube, yüzlerce kanalı kapattı

Video paylaşım platformu olan YouTube'da yeni bir gelişme yaşandı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC tarafından yapılan araştırmada YouTube'un hileli bir şekilde ödev yapımını anlatan ve ödev satışı yapan hayali kanalları tespit ederek, yüzlerce kanalı kapattığı ortaya çıktı. Tüm dünyada en büyük video paylaşım platformu olarak bilinen YouTube'da yeni bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz hafta  yapılan araştırmalar doğrultusunda, 250'den fazla kanalın, ihtiyaç sahibi öğrencilerden ödev yapımı karşılığında para aldığı ortaya çıkmıştı. Buna göre İngiliz yayın kuruluşu BBC tarafından yapılan araştırmada, YouTube'un hileli bir şekilde ödev yapımını anlatan ve yüzlerce öğrenciye ödev satışı yapan kanalları kapattığı ortaya çıktı. 250'den çok sayıda kanalı bu şekilde tespit ederek silen YouTube, duyarlığını ön plana çıkardı.

Araştırmaya göre yüzlerce YouTube kanalı izleyicilerine sınıflarını geçmenin kolay ve ucuz bir yolu olduğunu söylüyor. Bu tür söylentiler içeren videoların 700 milyondan fazla izlendiğinin ortaya çıkmasının ardından YouTube harekete geçti. Son on sene içerisinde sistemleşen bu hayalet yazarlık serüveni, hem intihal hem de araştırmacılığın kaybolması ile ifade ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.