YouTube’a beklenen özellik nihayet geldi! Web’te de kullanılacak

YouTube’a beklenen özellik nihayet geldi! Web’te de kullanılacak

Popüler video barındırma servisi YouTube, kullanıcı deneyimini üst seviyeye taşımak için yenilikler sunmaya devam ediyor. Bu bağlamda YouTube, web sürümü için beklenen özelliği nihayet yayınladı.

Sesli komut özelliği artık YouTube Web’te kullanılabilir

YouTube, hem uygulama kullanıcılarının hem de web kullanıcılarının platformu daha verimli kullanabilmeleri adına belirli periyotlarda güncellemeler yayınlamaya devam ediyor. YouTube‘un son büyük güncellemesi ise web tarafında geldi.

YouTube Web‘te kullanıcılar artık sesli komut özelliğini kullanabilecek. Ayrıca bu güncelleme ile gelen bir yenilik daha otomatik oynatma kontrolünde oldu. Kullanıcılar artık otomatik oynatma kontrolüne video içindeki oynatıcıdan erişebilecek.

Hızlı arama ve eller serbest gezinme komutları için web sürümüne de getirilen sesli arama özelliği, platformun mobil uygulama tarafında uzun süredir aktif olarak kullanılıyor ve kullanıcılar tarafından oldukça tercih ediliyor. Bu özelliğin web sürümüne de kazandırılmasının, kullanıcılar tarafından memnuniyetle karşılanması bekleniyor.

Doğal dil komutlarını tanıyabilecek kadar akıllı olan YouTube’un web sürümündeki sesli arama özelliği, Android ve iOS‘taki uygulaması ile aynı çalışma mantığını benimsiyor. Arama alanının sağında yer alan mikrofon simgesine tıklayarak özelliği kullanabilirsiniz. Mikrofona tıkladığınızda “dinleniyor” şeklinde bir pencere açılacak, bu pencereyi gördükten sonra konuşabilir ve istediğiniz aramayı gerçekleştirebilirsiniz.

Ancak özelliği kullanmadan önce YouTube’a mikrofon izni vermeniz gerektiğini belirtelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.