YouTube'da abone sayıları yarı yarıya düştü

YouTube'da abone sayıları yarı yarıya düştü

YouTube, sahte takipçileri sildi, bazı kanalların abone sayıları yarı yarıya düştü. YouTube, "13-14 Aralık 2018'de, spam'leri kanalınızdan kaldırdıkça abone sayınızda önemli bir düşüş görebilirsiniz." açıklamasını yaptı.

YouTube, spam ya da sahte takipçi olarak bilinen aboneleri platformdan temizledi. YouTube kanalınıza abone olan kullanıcıların sayısı, kanalınızı kaç kişinin izlediğini yansıtan bir metrik. YouTube'ta bu hareketi sonrası, aşağıdaki yerlerde görüntülenen abone numaraları gerçek zamanlı olarak güncelledi:

Kanal sayfanız

Hesap değiştirici

Video izleme sayfası

YouTube Veri API'sını kullanan üçüncü taraf siteleri ve uygulamaları

YouTube Studio beta ve YouTube Studio mobil uygulamalarının gösterge tablosundaki abone sayısı, gerçek zamanlı olarak güncelleniyor. Creator Studio Classic'teki abone sayısı 24-48 saate kadar ertelenebilir.

Kaç tane hesabın temizlendiği resmi olarak açıklanmadı. Ancak pek çok kanal yöneticisi takipçi sayılarının yarı yarıya azaldığını belirtti.

Kapalı hesaplar ve spam aboneleri nelerdir?

Kapalı hesaplar : Bunlar, kullanıcı tarafından kapatılan veya bir politika ihlali nedeniyle YouTube tarafından feshedilen hesaplardır.

İstenmeyen e-posta aboneleri : Aboneler, üçüncü taraf bir hizmet aracılığıyla abonelerin satın alınması gibi yapay yollarla elde edilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.