YouTube’da yeni dönem başlıyor!

YouTube’da yeni dönem başlıyor!

Sahte haberler internet kullanıcılarının yıllardır çözüm bulunmasını istediği sorunların başında geliyor. Sosyal medya platformları asılsız haberle mücadele çözümleri geliştirirken, benzer şekilde YouTube Haberler konusuna el atıyor.

Son yıllarda TV kanallarının 24 saat canlı yayın yapmaya başlaması ve haberler ile ilgili videoları düzenli bir şekilde yüklemesi nedeniyle YouTube’da artık birçok insan için gündemin yakından takip edilebildiği bir platform haline geldi.

Ancak, sahte videolar bir anda yükselişe geçerek milyonlarca kişiye ulaşabiliyor, dehşet verici bir olay farklı ülkelerde yaşanmış gibi gösterilebiliyor. Bu soruna çözüm bulmak için haber servisleri ile YouTube arasında bir bağ oluşturuluyor.

YouTube Haberler konusunda güvenilir olmayı hedefliyor!
 

Bu proje için 25 milyon dolarlık bir yatırım yapacağını açıklayan Google, dünya genelinde çeşitli haber kuruluşları ile ortaklık yaparak yayınlanan videolardan haber kaynaklarına bağlantı vermeye odaklanacak.


Özellikle, son dakika haberler ile ilgili video veya canlı yayınlarda, kullanıcılara aşağıda görebileceğiniz gibi haber kaynağının önizlemesi gösterilecek. Buna tıklayan kullanıcılar ise haberin kaynağına doğrudan ulaşabilecek.


YouTube’un haberler konusunda daha güvenilir olması için çalışmalarına devam edeceğini belirten Google, bu hizmeti ilk olarak başta ABD, İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya, Brezilya olmak üzere 17 ülkede kullanıma sunacak. Kullanıcılara ana sayfada, son dakika haberler ve gündemm ile ilgili videoları gösterecek.

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.