Youtube'dan 360 Derecelik Videolara Destek Geldi

Youtube'dan 360 Derecelik Videolara Destek Geldi

Dünyanın en popüler video paylaşım platformu Youtube, dün yaptığı güncellemeyle beraber 360 derece çekilen videolara destek vermeye başladı.

Dünyanın en çok girilen sitesi ve en çok kullanılan arama motoru olan Google'ın sahip olduğu dünyanın en popüler paylaşım sitesi YouTube, daha önce gerçekleştirdiği bir atılımın ardından 360 derece çekilmiş videolara destek vermeye başlamıştı. Öte yandan dün itibariyle video paylaşım platformu 360 derece canlı videolara ve uzamsal seslere destek vermeye başladı.

medyaege-youtube

Sadece kullanıcılar değil geliştiricilere de kolaylık

Geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde deneme sürecinde olduğu duyurulan 360 derece video ile canlı yayın yapma imkanı dün itibariyle hayata geçirildi. 2 ay süren deneme sürecinin ardından tüm kullanıcıların kullanımına sunulan 360 derece canlı video yapma imkanının yanında video paylaşım platformu uzamsal sesleri de desteklemeye başladı.

Uzamsal ses desteği ile film izlemek ve müzik dinlemek gibi aktiviteler çok daha canlı ve eğlenceli şekilde gerçekleştirilebilecek. Sadece kullanıcıları etkileyecek güncellemeler yapmayan YouTube, geliştiriciler için de Live API isimli bir modülü de aktif hale getirdi. Modül sayesinde geliştiriciler YouTube erişimi olan herhangi bir cihazla doğrudan 360 derecelik canlı video yayını yapabilecekler.

360 derece video ve uzamsal ses nedir?

360 derece videolar birden fazla kamerayla özel teknikler kullanılarak çekim yapılması sonucu ortaya çıkıyor, böylece kullanıcılar videoyu sunulan seçeneklere göre tercih ettikleri şekilde izleyebiliyorlar. Uzamsal ses ise ortam gürültüsünü de videonun katmanında vermek anlamına geliyor. Hem diyalogları anlayabilme hem de ortamı daha çok tanıyabilme şansı tanıyor.  Böylece ses çıkaran olayın gerçekleştiği yönü anlayabilmek mümkün oluyor.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.