YouTube'dan beklenen haber! Nihayet görüntü kalitesini yükseltiyor!

YouTube'dan beklenen haber! Nihayet görüntü kalitesini yükseltiyor!

YouTube corona virüsü salgını sırasında yoğunlaşan kullanımlara yönelik, görüntü kalitesini düşürmüştü.

Yani kullanıcıların YouTube’a yüklenmesine karşılık olarak özellikle Avrupa’da ve Asya’daki yoğun kullanımlara yönelik, internet akışının yavaşlamaması için görüntü kalitesini düşürme yoluna gitmişti. Avrupa’da kademeli olarak artış gösteren görüntü kaliteleri pek çok bölgede hala 480p kalitede izlenebiliyordu. Nihayet diğer bölgelerde de YouTube görüntü kalitesini artırıyor.

İnternet trafiğindeki akışı rahatlatmak için YouTube, milyonlarca kullanıcısı olan Hindistan’da da benzer bir karar almıştı. Mobil cihaz kullanıcıları 480p’ye sabitlenmiş şekilde videoları izleyebiliyordu. Daha yüksek çözünürlükte izlemek isteyen kullanıcılar farklı yollara başvuruyordu. Çünkü YouTube 1080p izlemeye izin vermiyordu.

basliksiz-1-045.jpg
Kısıtlamaların ilk uygulanmaya başlamasından bu yana üç ay geçti ve YouTube nihayet Hindistan’da 1080p akışını yeniden etkinleştiriyor.

Android ve iOS‘taki YouTube uygulaması artık bir Wi-Fi ağına bağlıysanız 1080p kalitesinde izleme yapmaya imkan tanıyor. Bunun yanında varsayılan video kalitesi hala 480p olarak ayarlı olmasıyla dikkat çekiyor. Videoları mobil cihazda 1080p çözünürlükte izlemek isteyenler olursa, Wi-Fi’ye bağlanması yeterli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.