Youtube'dan flaş karar!

Youtube'dan flaş karar!

Milyonlarca kullanıcı Youtube'da istediği şekilde video paylaşabiliyor. Durum böyle olunca platform üzerinde yoğun bir kontrol gerekiyor.

Milyonlarca kullanıcının paylaşımını kontrol altında tutmak da pek kolay değil. Bu konu ile alakalı gereken adımları atan Youtube, nefret ve şiddet içeriğine sahip paylaşımları filtreleme kararı aldı. CEO’su İletişim Tasarımı Uzmanı Ömer Yoluk’un verdiği bilgiye göre, Youtube, ırkçılık ve ayrımcılığı teşvik eden veya yücelten videoları da yasakladı. Youtube tarafından daha önce de benzer içeriklerin reklam almasına getirilen kısıtlamayı hatırlatan Yoluk, soykırımı övmenin de gizlemenin de platformda yasaklandığını belirtti. Holokost (Yahudi Soykırımı) gibi belgelenmiş şiddet olaylarının varlığını reddeden videolar da Youtube tarafından yasaklanacak.

Google'ın sahip olduğu video paylaşım platformu; yaş, cinsiyet, ırk, kast, din, cinsel yönelim gibi niteliklere dayalı ayrımcılık, farklılık veya dışlamayı haklı çıkaran; bir kişinin veya grubun üstün olduğunu iddia eden videoları yasaklayarak nefret ve şiddete karşı olan politikasına bir adım daha ekledi.

Youtube’un son kararı, nefret ve şiddet yanlısı içerik paylaşan kişilerin yaptığı paylaşımları filtreleyen ve zorunlu düzenlemeler içeren bir dizi hamlenin devamı niteliğinde. Youtube ise konu ile alakalı, "Nefret söylemine karşı bugün bir adım daha atarak, ayrımcılık ve ırkçılığı aklamaya çalışan ve öven videoları da yasaklıyoruz" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.