YouTube’dan kullanıcıları etkileyen yeni düzenleme! Sistem değiştirilebilir

YouTube’dan kullanıcıları etkileyen yeni düzenleme! Sistem değiştirilebilir

YouTube artık görüntü kalitesi ayarlama sistemi için pek fazla seçenek kullanmayacak.

Alınan bir bilgiye göre 2005 yılından beri faaliyet gösteren bu mecra, daha basit bir arayüz ile yoluna devam etmek istiyor. Bilindiği üzere bir videonun görüntü kalitesini ayarlamak istediğinizde 144p ile 8K arasında bir seçim yapabiliyorsunuz.

YouTube, izleyicilerin videoların görüntü kalitesini sadece dört adet seçenek ile değiştirmesini istiyor. İlk seçeneğin ismi “otomatik” olacak ve kullanıcılara bu seçenek önerilecek.

İnternet hızının ve bilgisayarda kullanılan (diğer elektronik cihazların ilgili donanımları da hesaba katılacak) ekran kartının kalitesine göre bir düzenleme yapan bu seçeneğe “Daha yüksek görüntü kalitesi” isimli bir seçenek eşlik edecek. Bu seçenek daha fazla veri kullanacak.

Üçüncü seçeneğin adı “Veri tasarrufu” olacak ve böylece daha az veri harcanacak. “Gelişmiş” seçeneğinde ise spesifik bir çözünürlüğün seçilmesine olanak tanınacak. YouTube tarafından denenen bu sistem ne zaman kullanıcıların beğenisine sunulacak?

Bu sorunun cevabı ne yazık ki henüz belli değil. Google, kullanıcıların eski alışkanlığı bir anda kaldırmak istemiyor ancak kendisinin zamanla onu da kaldıracağını geçmişteki düzenlemelere bakarak söyleyebiliriz. Bu yılın temmuz ayında görüntü kalitesindeki sınırlamaları kaldıran video sitesinin bu düzenlemeyi hayata geçirip geçirmeyeceği Google’ın kararına bağlı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.