Youtube'dan sevindirici yeni özellik

Youtube'dan sevindirici yeni özellik

Youtube Music, bazı arayüz yenilemeleri ile birlikte, yeni bir güncellemenin geleceğini duyurdu.

YouTube Music, Android kullanıcılarına yönelik bir süre önce yeni güncelleme yayınladı. Sunulan sürüm, birtakım arayüz yenilemeleri içeriyordu. Ancak yapılan değişiklikler ne yazık ki ilk etapta iOS kullanıcılarına gelmedi. Şimdi ise platform tarafından Apple kullananlarını sevindirecek beklenen haber duyuruldu.

indir-2.jpg

Yeni ‘şimdi yürütülüyor’ menüsü yolda

Akış hizmetini modernize etmek için ‘Şimdi yürütülüyor‘ menüsünü yenileyen YouTube Music, ilk defa bu yenilikleri Mart ayında bazı iPhone cihazlarında ortaya çıkarmıştı. Fakat kısıtlı sayıda kullanıcının faydalanabildiği değişiklikler, üç ay sonra, yani Haziran’da Android cihazları için duyurulmuştu.

İlk etapta, gelen yeniliklerden sadece Android kullanıcıları yararlanmaya başladı. Kısıtlı sayıda iOS kullanıcısı da bu tasarım yeniliklerini görebilse de platform, bu zamana kadar Apple için resmi bir destek duyurusu gerçekleştirmemişti. Ancak dün itibariyle beklenen yenilik, çok daha fazla iPhone kullanıcısına ulaştı.

Yenilenmiş “Şimdi yürütülüyor” menü tasarımı, Android ve iOS sürümlerinde küçük bir fark içeriyor. iOS versiyonunda ‘Sıradaki‘, ‘Şarkı sözleri‘ ve ‘İlgili‘ menüleri için köşeleri yuvarlatılmış kavisli bir sayfa kullanılmış. Android’de ise köşeli bir tasarım hakim görünüyor.

Youtube Music, birtakım tasarım değişikliklere gitti

Bu yenileme ile birlikte YouTube Music önemli tüm kontrolleri aynı ekrana yerleştiriyor. Böylece tekrarlama ve karıştırma seçenekleri için yukarı kaydırmanız gerekmiyor. Şarkı/video değiştirme kısmı artık ekranınızın tümünü kaplamıyor ve kapak resminin üst tarafında her zaman görünür olarak yer alıyor. Bu küçülmenin ardından arka planın büyük bir kısmına tema yerleştiriliyor.

Ekranda bulunan resme dokunduğunuzda paylaşma, indirme ve yayınlama seçenekleri bulunuyor. Bu daha temiz ve sade bir görünüm sağlıyor. Ancak bazı kullanıcılar bu seçenekleri bulmakta zorluk yaşayabiliyor.

YouTube Music için ‘Şimdi yürütülüyor‘ menüsünün yeni tasarımı henüz iPhone sahipleri için geniş çapta kullanıma sunulmadı. Bunun yanı sıra Youtube Music ekibinin bu görsel değişikliği iOS‘a getirmesinin sekiz aydan uzun sürmesi garip karşılandı.

Sizler YouTube Music‘in, iOS güncellemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.