Youtube'dan yayıncılara para kazandıracak hamle

Youtube'dan yayıncılara para kazandıracak hamle

YouTube, podcast yayınları için yeni eklenti getiriyor! Büyük adım için işte detaylar..

YouTube, uzun süredir Podcast özelliği için çalışma yapıyor. Yakın zamanda podcast özelliğini sunacak firma, sızıntılara göre yayınlar için beklenenden daha büyük bir adım atacak. Platform, hali hazırda bulunan sekmelerinin yanına bir de Podcast eklentisini getirecek. Hatta şirket, paylaşımları desteklemek için bir de podcast alanında ön planda olan yayıncılarla iş birliği de yapacak. Haberin ayrıntılarına hep birlikte göz atalım.

YouTube, Podcast için yeni sekme sunacak!

YouTube, rakip platformları Spotify ve Twitter’ın podcast ile ilgili yeniliklerinden sonra kendi hazırlıklarını hızlandırdı. Video paylaşım platformu, çalışmalara öncülük etmesi için bu ayın başlarında podcast alanında tanınan Kai Chuck’u atadı. Ardından da popüler yayıncılarının platformda podcastlerini paylaşmaları için iş birliği etti.

youtube-yeni-eklenti-getiriyor-podcast-icin-buyuk-adim.webp

Sosyal medya platformu YouTube, podcastler için platformda yeni bir alan oluşturacak. Ayrıca yayınlara ulaşmak için YouTube.com/podcasts adresini aktif edecek. Yayın yapacak kişilere teşvik amaçlı devamlı olarak da para kazandıracak.

Şirketin, bu alanda sıkı çalışmalar yapmasının en büyük nedenlerinden biri de reklamlar olacak. Sızıntılara göre Google, yayınların arasına sesli reklamlar ekleyerek bu alanda gelir elde edecek. YouTube’un büyük rakibi Spotify da podcast alanında yaptığı çalışmalarla yeni reklam biçimleri deniyor ve bu alandaki pazara hakim olmaya çalışıyor. YouTube’un ise bu alandaki çalışmalarının eksikliği ile geri planda kaldığı düşünülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.