Youtuber Ruhi Çenet, ne kadar para kazandığını açıkladı

Youtuber Ruhi Çenet, ne kadar para kazandığını açıkladı

Ruhi Çenet, 20 Ocak’ta yayınladığı videosunda kanalı açtığı günden bu yana YouTube üzerinden toplamda ne kadar para kazandığını söyledi.

YouTube'ta 2.6 milyon aboneye sahip Ruhi Çenet, şu ana kadar Youtube kanalından ne kadar gelir elde ettiğini açıkladı. 2012'den beri Çenet, YouTube'a 260 video yükledi.

İlk olarak Şubat 2013 yılında YouTube’tan para kazanmaya başlayan Çenet, 13 TL ile başlayarak yüz binlerce lira kazanç elde etmeyi başardı. Çenet’in paylaştığı videoda da gelir grafiği sürekli yükseliş gösteriyor. Mayıs 2013’e kadar yalnızca yurtdışından gelir elde edebilen ünlü Youtuber, bu tarihten sonra YouTube’un ülkemizde de para kazanmayı açmasıyla aylık 1500TL kazanç elde etmeye başlıyor. Çenet, kanalın açılışından tam bir yıl sonra aylık 2 milyon 780 bin izlenme alarak 4 bin TL kazanç sağlıyor.

Youtuber, bir süre ajansla çalıştığını ve bu süreçteki gelirlerinin YouTube istatistiklerine yansımadığını açıkladı. Uzun süre ajans ile yoluna devam eden Çenet, bu ajansın dışında YouTube’dan 52 bin TL gelir elde etmeyi başarmış. Toplam İzlenme sayısının 333 milyon olduğunu söyleyen YouTuber, yaptığı hesaplamayla son altı yıl içerisinde 478 bin TL gelir elde ettiğini söylüyor. Bu rakama, özel sponsorlu reklamlar dahil değil.

YouTube'ta en çok izlenme oranına sahip Enes Batur'un 2.5 milyar izlenmeyle şimdiye kadar 3 milyon 700 bin TL kazandığı düşünülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.