Youtube'ta bunları yapanlara kötü haber!

Youtube'ta bunları yapanlara kötü haber!

YouTube'nin geliştirdiği yeni yazılım Copyright Match ile YouTube, artık bir video yüklendiği zaman, içeriğin zaten mevcut olup olmadığını ve ya sitede bulunan diğer videolara benzeyip benzemediğini tarayıp kontrol edecek.

Dünyanın en popüler video paylaşım platformlarından biri olan YouTube, içerisinde barındırdığı kocaman dünya ile faydalı işlere imza atmak konusunda oldukça verimli. Ama her güzel şeyin bir de karanlık tarafı vardır. Kopyala yapıştır içerikler ile izlenme kazmaktan abone kasmaya kadar birçok usulsüz yola da başvurulabiliyor.

İzleyici tarafında tonlarca sorun bulunurken, içerik oluşturucularının da kendilerine göre bazı problemleri bulunuyor. Bunlardan en büyüğü, içerik oluşturucularının orijinal içeriklerinin izinsiz olarak kullanılıyor ve çoğaltılıyor oluşu. Ancak bu devir artık son bulmak üzere. Çünkü Youtube, bu konuda yeni bir sistem geliştirmiş durumda.

Copyright Match adını verdiği yeni aracını yayınlayacağını duyuran YouTube, artık bir video yüklendiği zaman, içeriğin zaten mevcut olup olmadığını ve ya sitede bulunan diğer videolara benzeyip benzemediğini tarayıp kontrol edecek. Bu hizmetin sadece videolar için değil klipler için de aktif edileceğinin altını çizmeden geçmeyelim.

Bu özellik şimdilik sadece 100 binden fazla abonesi olan kullanıcılar için aktif edilecek ve önümüzdeki birkaç ay içinde daha fazla kullanıcıya sunulacak. Eğer içerik oluşturucularının videolarının kopyaları YouTube’da yayınlanıyorsa aracı kullanan içerik oluşturuculara bildirim gönderilecek. Bu bildirimin ardından eğer içerik oluşturucu kopya olduğunu doğrularsa o zaman YouTube harekete geçecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.