YouTube'ta yeni gelişme! YouTube videosuna izleyen de katkı verebilecek

YouTube'ta yeni gelişme! YouTube videosuna izleyen de katkı verebilecek

Google, YouTube mobil uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı.

Sınırlı sayıda kullanıma sunulan güncellemeyle, bir videoda aranılan sahneyi bulmak kolaylaştı. Şimdiye kadar videoların hangi dakikasında nelerden bahsedildiğini yalnızca içerik üreticinin kendisi ekleyebiliyordu. Bu imkân, yorum yapanlara da verildi.

YouTube yorumlarına videonun dakikası eklenebilecek

YouTube, içerik üreticilerin videolarını dakikalara göre ayırabilmelerini sağlayan chapter özelliğini geçen sene kullanıma sundu. Şu anda dakikalara ayrılan her videonun ilerleme çubuğunda, o saniyede hangi konudan bahsedildiği yazıyor. Chapter’ın kullanım alanını daha fazla genişletmek isteyen YouTube, aynı işlevi yorum yapanlara da verdi.

untitled-1-001.jpg

Bu hafta test sürecine giren yeni özellik, izleyicinin o anki dakikada olan biteni yorumlara yazmasını mümkün kılıyor. Örneğin bir akıllı telefon inceleme videosunda teknik özelliklerden bahsedilen kısmı “09:05 teknik özellikler” şeklinde belirtebileceksiniz. YouTube bu yorumu, ilgili videonun ilerleme çubuğuna da ekleyecek. Böylelikle diğer izleyiciler o dakikada teknik özelliklerden bahsedildiğini anlayacaklar.

untitled-2-001.jpg

 

YouTube, binlerce yorum arasından yalnızca dakika içerikli olanları okumak isteyenleri de unutmadı. Yorum kısmındaki filtreleme araçları arasına “Zamanlanmış” seçeneği ekledi. Bunu seçen kullanıcılar sadece “09:05” gibi dakikaların yazıldığı yorumları görecekler.

Test aşamasında

Google, YouTube’un yeni özelliğinin henüz test aşamasında olduğunu belirtti. İleride daha fazla kişinin erişimine açacağını ifade eden şirket, kararı şu ifadelerle duyurdu:

“Bu test, küçük bir grup insanın kullanımına sunulmuştur. Geri bildirimler ışığında bunu daha geniş bir kitleye sunmayı düşüneceğiz. Denemenin bir parçası olup olmadığınızı görmek için iOS veya Android‘de yorumlar bölümüne gidin. Ardından Sırala düğmesine dokunarak Zamanlanmış’ı seçin.”

Video kalite ayarları değişmişti

Google, YouTube’a sürekli yeni özellikler ekliyor. Aynı zamanda var olanlarda birtakım değişiklikler yapıyor. Bunun son örneği geçen hafta yaşandı. YouTube’un ayarlar menüsüne “Daha yüksek görüntü kalitesi” ve “Veri tasarrufu” olmak üzere iki seçenek eklendi. İzleyiciler artık videolarda 1080p, 480p yerine bu ayarları seçecek. YouTube bağlantınızı hızını algılayacak, kaliteyi fazla bozmadan düşürecek.

youtube-video-kalite-ayari-icin-yeni-donem-1-768x1536-(1).jpg

Eski sistemden memnun olanları da unutmayan ABD’li şirket, kalite menüsüne “Gelişmiş” seçeneği ekledi. Bu bölüm, videonun kalitesini spesifik bir ayara sabitlemenizi mümkün hale getiriyor. İnternetinizin hızı nasıl olursa olsun video seçtiğiniz kalitede kalıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.