YouTube'tan kullanıcılarına yeni özellik!

YouTube'tan kullanıcılarına yeni özellik!

Sosyal medya platformu olan YouTube, kullanıcılarını şaşırtacak yeni bir özellikle buluşturdu.

Her gün abonesi olduğunuz kanallardan gelen bildirimlere bakıp bir şekilde YouTube'a giriş yapıyorsunuz. Bir kere giriş yaptığınızda neredeyse tüm zaman video izleyerek geçiyor. Buna çözüm olarak YouTube 'Mola ver' uyarısı ile yeni özelliğini kullanıcılarına sundu.

Dünya çapında sosyal medya platformu olan YouTube, kullanıcılarını şaşırtacak yeni bir özellikle buluşturdu. Her gün milyonlarca insan başka kanallara abone oluyor ve onlardan bildirim alarak tüm zamanını video izleyerek geçiriyor. YouTube bu konuda yeni bir yöntem geliştirdi. 

Google, I/O 2018 etkinliğinde akıllı telefon bağımlılığına karşı savaş açtığını, bu bağımlılığın insanları bambaşka hale getirdiğini, sağlıklı bir toplum için önlem alacağını söyledi. Google, bunu zaten yapay zekalar ile destekliyor. Fakat bunun dışında başka Google hizmetleri de var. YouTube'da geçirilen süre ortamaları gün geçtikçe artıyor. Bu yüzden Google akıllı telefon bağımlılarının en çok uğradığı video platformu YouTube'da, kullanıcılar için yeni bir çalışma başlattı. 

Geliştirilen bu uygulama videoları izlerken size bir ara vermeniz gerektiğini hatırlatıyor. Hatta bir deneme versiyonu diyebileceğimiz şekli, uygulama içinde bulunuyor.

Basit bir ayarla YouTube’un size “Mola ver” uyarısı yapmasını sağlayın:

Akıllı telefonunuz üzerinden YouTube uygulamasını açın. Ardından sağ üst köşedeki Profil simgesine dokunun. Karşınıza gelecek listeden Ayarlar seçeneğine girin, en üstte yer alan Genel menüsüne giriş yapın. Bu listenin üzerinde “Video izlemeye ara vermem gerektiğini hatırlat” seçeneği bulunacak. 

Yukarıda yer alan seçeneklerden size en uygun olanını belirleyip, YouTube’un alarm göndermesini sağlayabilirsiniz. Özellikle kontrolsüz bir şekilde YouTube akışına kendinizi kaptırıyorsanız, bu seçenek size gerçek dünyadaki işlerinizi hatırlatacaktır. 

Google bağımlılık konusunda gelecekte oluşması muhtemel olan karşıtlığı şimdiden hafifletmeyi başarmış gözüküyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.