YouTube’tan yeni para kazanma özelliği 'Alkış' geliyor

YouTube’tan yeni para kazanma özelliği 'Alkış' geliyor

YouTube, kullanıcıların içerik oluşturucularına doğrudan ödeme yapmasına olanak tanıyan yeni “alkış” özelliğini duyurdu. 

Yeni özellik test aşamasında

Şu anda izleyiciler, Super Chat aracılığıyla sevdikleri YouTube kullanıcılarına bir kereye mahsus ödeme yapabiliyor. Bir Super Chat’ten kazanılabilecek miktar, reklamlarda olduğu gibi bir videoyu kaç kişinin izlediğine bağlı olarak hesaplanmıyor.

Bu nedenle, yeni özelliğin küçük bir hayran kitlesine sahip olan içerik oluşturucuların da makul gelir elde etmesine olanak sağlaması hedefleniyor.

Super Chat’lerle ilgili şu anda tek sorunun, özelliğin yalnızca canlı akışlarda kullanılabilen bir özellik olması olarak ifade ediliyor. Özelliğin bu aşamasında bir içerik oluşturucu, önceden hazırlanmış ve düzenlenmiş içerik ile bu özellikten yararlanamıyor.

Ancak, şu anda test aşamasında olan ve bu yılın sonlarında içerik oluşturuculara geniş çapta sunulması planlanan “alkış” özelliğin de yakında bu durumun değişeceği belirtiliyor. Ayrıca bu özellik sayesinde, uygun olan ve para kazanma özelliği etkin olan YouTuber‘lar, yükledikleri önceden kaydedilmiş içerikler için. de izleyicilerinden tek seferlik ödeme alabilecek.

Özellik etkinleştirildiğinde, videonun altında bir “Alkışla” düğmesi görünüyor. İzleyici bu düğmeye tıkladığında, videoyu oluşturan kişiye tek seferlik 2 dolar, 5 dolar, 10 dolar veya 50 dolar tutarında bahşiş verme seçeneğine sahip oluyor.

basliksiz-1-122.jpg

Bu aşamadan sonra ise bir kullanıcı ödeme yaptığında, videonun üzerinde bir alkış animasyonu beliriyor. Ayrıca video da, içerik oluşturucuya videoyu alkışladıklarını bildiren bir yorum da gönderiliyor.

YouTube kullanıcılarının, Super Chat’ler ve alkışlar için günde 500 dolara kadar harcama yapabildiği belirtiliyor. Ayrıca YouTube’u, her iki özelliğin gelirden yüzde 30 kesinti yaptığı açıklandı.

“Alkış” özelliğin daha fazla içerik oluşturucuya tam olarak ne zaman sunulacağı belli değil. Ayrıca bu özelliğe ek olarak YouTube geçtiğimiz günlerde içerik oluşturucular için ek özellikler de duyurdu.

Şirket, artık bölümler özelliği için otomasyon kullanacak ve bu sayede YouTuber‘ların, ayırmak istedikleri her bölüm için zaman kodları girmeleri halinde videolarını bölümlere ayırmalarına olanak tanıyacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.