Yüksekova Belediyesi'nin Yanında Bombalı Tuzak

Yüksekova Belediyesi'nin Yanında Bombalı Tuzak

Hakkari Yüksekova'da güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen bomba arama çalışmalarında Yüksekova Belediyesi'nin yanına park etmiş bir iş makinasının altına yerleştirilmiş 30 kilogram patlayıcı tespit edildi.

PKK militanları tarafından Yüksekova Belediyesi yanına yerleştirilmiş patlayıcılı tuzak güvenlik güçleri tarafından fark edilerek imha edildi. Kolluk kuvvetleri, Yüksekova'nın mahallelerinde uzunca bir süre arama çalışmalarını sürdürdü.

Hakkari Yüksekova'da PKK militanları tarafından ilçe belediye binası yakınlarına yerleştirilmiş patlayıcı bomba düzeneği güvenlik güçleri tarafından kontrollü şekilde imha edildi. Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre ilçede 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından bölgede yerleştirilmiş patlayıcıların ve tuzakların imha edilmesi, barikat ve hendeklerin ortadan kaldırılması için harekete geçti. Daha önce PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Ramazan Gülle'nin adı verilen operasyonda bölgedeki tuzakların kaldırılma çalışmaları devam ediyor.

Yüksekova'nın içerisinde bir çok noktayı sorunsuz şekilde temizleyen kolluk kuvvetleri, Mezarlık, Yeni, Eski Kışla, Orman, Yeşildere, Dize, Cumhuriyet, Güngör ve Esentepe gibi mahallelerde dikkatli şekilde sürecin ilerleyişini sürdürüyor.

Hakkari'nin ilçesinde açılan hendeklere, barikatlara, yol bina ve akla gelmeyecek bir çok eşyanın içine yerleştirilmiş 294 el yapımı patlayıcıyı imha eden güvenlik güçleri, 136 çukuru ve 217 barikatı da ortadan kaldırdı.

Belediye'nin yanında iş makinasının altına

Asker ve polisin ortaklaşa yürüttüğü bomba arama çalışmaları sırasında, Esentepe Mahallesi'nde bomba olduğu tespit edildi

Hakkari İran yolu üzerinde kalan Yüksekova Belediyesi'nin binasının yanındaki bir iş makinasının altında dedektör cihaz ve özel eğitimli köpekler sayesinde bomba olduğunu tespit eden güvenlik güçleri, tuzaklanmış bomba düzeneğinin etrafında güvenlik tedbiri aldı. Güvenlik tedbirlerinin alınmasının ardından bölgeye gelen bomba imha uzmanları 30 kilo olduğu belirlenen düzenekli patlayıcıyı imha etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.