Yumurtacıdan cevap bekliyoruz!

Yumurtacıdan cevap bekliyoruz!

Ali Eyce yazdı; Yumurtacıdan cevap bekliyoruz!

Sayın Işık Yumurta Yetkililerine ve Hukuk İşlerine;

İzmir 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nden başvurunuz üzerine alınan yayını engelleme yasağı kararına uygun olarak, daha önce kaleme aldığımız içinde firmanızın ismi geçen ve kişilik haklarına saldırı iddiasında bulunduğunuz yazımızı, mahkeme kararına istinaden kaldırdığımızı tarafınıza saygılarımızla bildiriyoruz.

Tayvan’dan Türkiye’ye içinde kanserojen madde olduğu tespit edilerek iade edilen ve ihracatçı firma tarafından üreticisi gösterildiğiniz durumla ilgili, kamuoyunu adına, okuyucularımız adına aşağıda sıraladığımız yazılı sorularımızı ivedilikle cevaplınızı aynı saygıyla bekliyoruz.

1 – Işık Yumurta olarak üretim tesisimizde günlük, aylık ve yıllık ne kadar yumurta üretiyorsunuz?

2- Işık Yumurta olarak ürettiğiniz yumurtaları tüketicilere ulaşması için yurt içi ve yurt dışı nerelere kadar satış, pazarlama ağına sahipsiniz?

3- Tayvan Gıda ve İlaç Dairesi tarafından Türkiye’den alınan milyon adet yumurtaların kanserojen madde bulunduğu iddiasıyla iade edildiği ve bu yumurtaların üreticisi olduğunuz iddiası doğru mu?

4- EKTAV Tavukçuluk, Tayvan’a ihraç edildikten sonra iade edilen yumurtaların üreticisi olarak firmanızı göstermiştir. Bu açıklamaya istinaden kanserojen maddeler olduğu iddia edilen yumurtalar, nasıl üretildi, ne kadar üretildi ve hangi tarihler arasında üretildi?

5- İddiaların doğruluğuna istinaden kanserojen içerikli yumurta üretiminize hangi üretiminizdeki hangi unsurlar neden olmuştur?

6- Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı bu durum karşısında firmanızla ilgili soruşturma dosyası açıp, gerekli incelemeler yapıldı mı?

7- Tarım ve Orman Bakanlığı ne gibi incelemeler yaptı, nasıl analizler yaptı ve bunun sonuçları neler oldu?


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.