Yumurtayı doğru saklıyor musunuz?

Yumurtayı doğru saklıyor musunuz?

Her buzdolabının kapı bölümünde yumurtalar için yapılmış yumurtalık bölümü vardır. Ancak yumurtalarınızı burada saklamak büyük tehlike oluşturuyor. 

Öncelikle buzdolabı kapısı, buzdolabının en sıcak kısmıdır ve sürekli olarak sıcak dalgalanmalara maruz kalır. Bu yüzden yumurtaların mutlaka buzdolabının en soğuk kısmında tutulması önerilir. Yumurtanızı kapı bölümünde saklarsanız buzdolabını her açtığınızda ılık hava içeri girer ve bu da zararlı bakterilerin üremesine neden olur.

Yumurtanızı mutlaka kartonun içinde saklayın

Yumurtanızı satın aldığınız şekilde yani kapaklı kartonda, buzdolabının soğuk bölümünde saklayın. Peki, yumurtaları neden böyle saklamalıyız? Kapalı kartonda saklamanız, yumurtanızın buzdolabındaki diğer kokuları emmesini ve nemini kaybetmesini önler. Yumurta karton kabındayken sarısı, kabuğun üst kısmında bulunan hava cebindeyken uzaktadır ve en doğru pozisyonda durur.

Yumurta üreticileri de dağıtım sırasında yumurtaları, kırılmaması için karton kutularında saklarlar. Böylelikle yumurtalar tazeliğini korur. Bunu göz önünde bulundurarak yumurtanızı mutlaka bu kartonun içinde kapalı şekilde, buzdolabının en soğuk bölümünde muhafaza etmenizi öneririz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.