Yumurtayı pişirirken içerisine su ilave ederseniz...

Yumurtayı pişirirken içerisine su ilave ederseniz...

Yumurtayı pişirirken içine su edince bakın ne oluyormuş...

Yaptığı yemeğin lezzetli olmasını kim istemez ki? Birazdan vereceğimiz yöntemlerden sonra hem daha hızlı hem de daha lezzetli yemekler hazırlayabileceksiniz. İşte daha lezzetli yemek yapmanızı sağlayacak ilginç ipuçları…

Hepimiz zaman zaman yemek yaparken farklı sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Üstelik yemek pişirmek bir hayli vakit alan bir konu, bunda hemfikiriz. Bu kadar zaman harcamışken bir de pişirilen yemeklerin istediğimiz gibi olmaması sinirlerimizi biraz gerebilir. Ancak birazdan vereceğimiz yöntemlerden sonra hem zamandan kazanmış olacaksınız hem de yemeğinizin tadı tam istediğiniz lezzette olacak.

Yumurta pişirirken tavaya su eklerseniz…

Göz göz yumurta pişirmek çok kolay gibi görünse de o muazzam görüntüyü ne yazık ki herkes yakalayamıyor. Bunun için; yumurtayı kırdıktan sonra beyazının düzgün bir şekilde dağılması için ilk kırdığınızda oluşan çizgi yönünden tavayı çevirin. Ardından tavanın üzerini bir kapak ile örtün ve yumurtanın kızarmasını bekleyin. 3,4 dakika boyunca kapağı açmayın.

Et, tavuk ya da balık marine ederken mutlaka buzdolanı poşeti kullanın. Etinizi poşete koyup sosu da poşete ekleyin ve hızlı bir şekilde (ağzı bağlı olacak) çalkalayın. Böylelikle sos tüm ete eşit bir şekilde bölünecek. Fast food restoranlarındaki gibi çıtır tavuk yapmak için ise pane harcına yulaf kepeği ekleyin.

Yağsız patates kızartması

Öncelikle patatesleri doğrayın. Ardından un, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberleri ayrı bir kapta karıştırın. Patatesleri kaseye koyup sos ile harmanlayın, böylece karışımın tamamı kaplanmış olacak. Ardından yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye patatesleri alın ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip fırına verin.

Yumurtayı daha kolay sokmak için…

Yumurtaları kaynatmadan önce, suya biraz kabartma tozu veya sirke ekleyin. Her iki madde yumurta kabuğu içine girer ve soyulma yolunu kolaylaştırır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.