Yunan Bakan haddini yine aştı!

Yunan Bakan haddini yine aştı!

"Eğer sakin olmasaydık..."

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilimi hatırlatarak "Türkiye, Yunanistan'ın kırmızı çizgilerini aşmaya çok yaklaşmıştı" dedi. Atina Yönetiminin "sözde" sakin kaldığını iddia eden küstah bakan Türkiye'yi suçladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Skai Tv'deki 'Istories' programında verdiği röportajda, Türkiye ile Yunanistan arasında ihtilaflı bölge olan Kardak kayaklıkları yakınında ocak sonunda Türk ve Yunan Sahil Güvenlik gemileri arasında yaşanan gerilimi hatırlattı.

Kathimerini gazetesinin aktardığına göre, "Türkiye, Yunanistan'ın kırmızı çizgilerini aşmaya çok yaklaşmıştı" diyen Kocias, Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinde Atina'nın "sakin tepkiler" vermesi sayesinde olumsuz gelişmelerin yaşanmasının önlendiğini savundu.

"SAKİN BİR TAVIR TAKINMASAYDIK OLAYLARIN NEREYE GİDECEĞİNİ KİMSE BİLEMEZDİ"

Yunanistan'ın Ege'de her türlü provokayif eylemlerini görmezden gelen Kocias, "Eğer biz Yunan tarafı olarak sakin ve itidalli bir tavır takınmasaydık olayların nereye gideceğini kimse bilemezdi. Bu tür durumda ya kabadayılık taslayacaksın ya da olayları sakinleştirmeye çalışacaksın" dedi.

EDİRNE'DE YAKALANAN YUNAN ASKERLERİ

Kocias, sınırı geçtikleri gerekçesiyle Türkiye'de tutuklu olan 2 Yunan askeri ile ilgili de konuştu. "Ben onların tuzağa mı düştüğünü yoksa bunun planlı mı olduğunu söyleyecek konumda değilim. Ancak Türkiye'nin davranışı bir tavır değişikliğini gösteriyor" diyen Yunan Bakan daha önce aynı olayların hızlı şekilde sınırdaki yetkililerce çözüldüğünü söyledi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.