Yunanistan'dan Erdoğan'a geçici vize jesti

Yunanistan'dan Erdoğan'a geçici vize jesti

Yunan yetkililer, Türk vatandaşlarına 7 günlük geçici vize verileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın başkenti Atina'ya temaslarda bulunmak üzere ziyaret gerçekleştirdi. Atina Elefterios Venizelos Havalimanı'na inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk ve Yunan yetkililer tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti kapsamında Yunanistan'dan Erdoğan'a, Türk vatandaşlarına yönelik bir jest yapıldı.

Bloomberg ve Reuters'a konuşan Yunan yetkililer tarafından iki ülke arasındaki turizmi desteklemek amacıyla Türkiye'ye yakın 10 Yunan adasını ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarına 7 günlük geçici vize verileceği açıkladı.

Reuters'a konuşan bir Yunan hükümet yetkilisi, "Pozitif bir gündeme ağırlık vererek bunun her iki tarafa da katkı sağlayacağını göstermek istiyoruz" dedi.

Haberde, "Hükümet yetkililerine göre toplantılardan ortak bir deklarasyon ve ekonomi, sağlık, eğitim, tarım, göç ve turizm gibi sektörlerde anlaşmalar çıkacak. Yetkililer, Yunanistan'ın Avrupa Birliği'nden Türk vatandaşlarının Türkiye kıyılarına yakın 10 ada için yedi günlük turist vizesine yeniden başvurabilmeleri için izin aldığını ve bunun iyi niyetin bir kanıtı olarak ziyaret sırasında duyurulmasının beklendiğini söyledi" ifadelerine yer verildi.

aw093248-01.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.