Yunanistan'dan Türk Ziyaretçilere İndirim

Yunanistan'dan Türk Ziyaretçilere İndirim

Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre ülkeyi ziyaret gerçekleştirecek Türk turistlere yüzde 20 indirim uygulanacağı belirtildi.

Denizhan Güzel (ÇEŞME) - Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre ülkeyi ziyaret gerçekleştirecek Türk turistlere yüzde 20 indirim uygulanacağı belirtildi.

Yunanistan tarafından bu yıl seçilen 4 şeref ülkesi Türkiye, İsrail, Rusya ve Amerika için yapılacak uygulama turizm sezonunda geçerli olacak.

180516_2

Yunanistan tarafından 2016 yılı için “Şeref Ülkesi” seçildiği ve sayısı binlerce olan işyerlerinde Türk vatandaşlarına %20 indirim uygulanacağı söylendi.

Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu resmi sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Yunanistan Cumhuriyeti, Dışişleri Bakanlığının inisiyatifiyle, Şeref Ülkesi Geleneğinin hayata geçeceği bu ilk yılda, Türkiye, dört Şeref Ülkesinden birisi olarak açıklanmış bulunmaktadır.

Bu kapsamda ve Yunanistan Dışişleri Bakanlığının Yunanistan Ticaret ve Girişimcilik Odaları Birliğiyle anlaşmasının akabinde, Yunanistan’ı ziyaret edecek olan Türk Vatandaşları, turizm döneminde yapacakları alış-verişlerde, ilgili işareti taşıyan her mağazada, belirlenmiş fiyatlar üzerinden, % 20 indirim avantajına sahip olacaklardır.

Bu yeni gelenekle ilgili olan mağazaların sayısı binlerceyi bulmakta, tüm Yunanistan’ın onlarca turistik destinasyonunda yer almaktadırlar.

Türkiye’nin 2016 yılında dört Şeref Ülkesi’nden biri olarak seçilmesi, Yunanistan’ın, iki ülkenin zaten yüksek seviyeli ilişkilerinin, daha da ileriye götürülmesi ve güçlenmesi arzusunun pratikte ifadesidir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.