Yunanistan'dan Türkiye'ye 'Lozan hatırlatması'

Yunanistan'dan Türkiye'ye 'Lozan hatırlatması'

Nikos Panagiotopoulos'un "Türkiye ile çatışmaya hazırız" sözlerinden sonra bir skandal açıklama da Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'tan geldi.

Türkiye'ye Lozan Anlaşması üzerinden sataşan Dendias, "revizyonist ve gri alan yaklaşımlarının" Türkiye için bir bumerang etkisi yaratabileceğini söyledi. Dendias ayrıca, Türkiye'nin Ege'deki egemenliğinin maksimum 3 mil olduğunu iddia etti. Euronews'in haberine göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Ethnos gazetesine verdiği mülakatta Yunan diplomasisinin olağanüstü bir enerjiyle Akdeniz'e yeniden döndüğünü de söyledi. Yunanistan'ın, Türkiye dahil tüm komşularıyla deniz alanlarının belirlenmesinin vazgeçilmez hedefi olduğunu ifade eden Dendias, ancak bunun, BM Deniz Hukuku Antlaşması'nda yer alan maddelerin tamamının uygulanmasıyla olabileceğini kaydetti. Dendias, "Başbakan Kiryakos Miçotakis'in de belirttiği gibi, Yunanistan, toprak bütünlüğünü ve güvenliğini her zaman etkili ve güvenli bir şekilde savunacaktır" dedi.

"TÜRKİYE, LOZAN ANLAŞMASINI İYİ İNCELEMELİ" KÜSTAHLIĞI

"Türkiye'nin coğrafyayı ve komşularını görmezden gelme ve uluslararası hukukun hayali kurallarını uygulama çabalarının hiçbir etkisi yoktur ve uluslararası toplum tarafından kınanmıştır" ifadesini kullanan Yunanistan Dışişleri Bakanı, "Türkiye Lozan Antlaşması'nı herhangi bir revizyon olmadan (değişiklik yapmadan) dikkatlice incelemeli ve Yunanistan'ın da yaptığı gibi içeriğine saygı göstermelidir" şeklinde konuştu. Çipras'tan ülkesi Yunanistan'a Erdoğan çağrısı: Ben bile bunu yapmaya cesaret gösterdim

"YUNAN DİPLOMASİSİ AKDENİZ'E GERİ DÖNDÜ"

"Yunan diplomasisinin Akdeniz'e geri dönüşü" ifadelerine açıklık getiren Dendias, bunun, Libya ve Suriye'ye özel elçiler atanmasının yanı sıra Şam ve Trablus'taki elçiliklerin şartlar izin verdiğinde yeniden faaliyete geçmesi olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE'YE SUÇLAMA

"Yoruma dayalı" ya da "gri bölgeler"in Türkiye'ye bir bumerang gibi dönebileceğini belirten Dendias, Lozan Anlaşması'nın 12'inci maddesine atıfta bulunarak Türkiye'nin Ege'deki egemenliğinin maksimum 3 mil olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.