Yurtta Sulh Konseyi İsmi İlk Defa Orada Kullanılmış!

Yurtta Sulh Konseyi İsmi İlk Defa Orada Kullanılmış!

Yurtta Sulh Konseyi ismi ilk defa o toplantıda kullanılmış...

TUSKON ve üye şirketlerine yönelik hazırlanan iddianamede, 15 Temmuz darbe girişimini yöneten "Yurtta Sulh Konsey'i isminin ilk kez TUSKON'un 2014'teki toplantısında dile getirildiği ortaya çıktı.

İddianamede, Fetullah Gülen'in 'bereket getirsin' diye iş adamlarına 100 dolar gönderdiği belirtildi. Ayrıca bazı iş adamlarının fişlenecekleri korkusuyla THY'i kullanmadıkları, büyü olduğu algısıyla halk ekmek yemedikleri ve hamidiye suyundan içmedikleri kaydedildi. 
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından FETÖ'yle bağlantılı oldukları iddia edilen 31'i tutuklu, 3'ü firari 86 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı. 
 
"YURTTA SULH" İSMİ İLK KEZ O TOPLANTIDA KULLANILDI
 
İddianamede, darbe girişimini yapan Yurt'ta Sulh Konsey'i isminin ilk olarak TUSKON toplantısında firari şüpheli Rıza Nur Meral'in yaptığı konuşmada geçtiği belirtildi. "Konuşmanın hemen giriş bölümünde şüpheli tarafından sarf edilen, "Yurtta sulh, cihanda sulh!" ve "Hayır sulhtadır ve sulh hayırdır!" ibarelerinin ilk bakışta barışa dönük, masumane mesajlar verdiği düşünülse de, FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirildiği yönünde artık şüphe bulunmayan 15 Temmuz darbe girişimini yöneten terörist grubun da kendilerini "Yurtta Sulh Konseyi" olarak tanıtmış olması ve FETÖ/PDY'nin, subliminal mesajlarla bilinç altını etkilemeye çalışması konusu birlikte değerlendirildiğinde bu ifadelerin o an için kullanılan ifadeler olmadığı anlaşılmıştır" denildi.

Yine şüphelinin konuşmasının devamında sarf ettiği, "İşittiklerimize göre şuna da inanıyorum ki, yakın gelecekte kimlerin inlerde yaşadığını, kimlerin saklanacak in arayacağını, kimlerin müsvedde, kimlerin asıl olduğunu herkes görecek!" ifadesiyle de FETÖ'nün, Hükümeti yakın bir zamanda yasa dışı yollarla ortadan kaldırmayı amaçladığı kaydedildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.