Yusuf Öztürk, ''İzmir'in Geleceği İçin Limana Sahip Çıkalım''

Yusuf Öztürk, ''İzmir'in Geleceği İçin Limana Sahip Çıkalım''

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından hazırlanan İzmir Alsancak Limanı’nın yeni imar planları, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayınlandı. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında askıya çıkarılan “İzmir Kruvaziyer Limanı

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir’in varlık sebebinin liman olduğunu belirterek, kentin kaderi için İzmir Alsancak Limanı’nın olmazsa olmaz olduğunu söyledi. İzmir’deki tüm kurum ve kuruluşların limanın geleceği için elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Öztürk, “Limanımız, dünyada rekabetin sertleştiği, Akdeniz başta olmak üzere tüm dünyadaki limanların yatırım yaparak ayakta kalmaya çalıştıkları bir dönemde kan kaybediyor. Mersin Limanı, 2007 yılında yük elleçleme miktarı bakımından Alsancak Limanı’nın gerisindeyken, bugün 3 katı büyüklüğe ulaştı. Yine komşumuz Yunanistan’ın Pire Limanı, yeni yatırımlarla İzmir Alsancak Limanı’nın 5 katı büyüklüğe kavuştu. Eğer limanın geleceğine yönelik belirsizlikler kalkar ve yatırım dönemi başlarsa, limanımızın kapasitesi 2.5 milyon TEU’ya çıkacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD işbirliği ile gerçekleşecek derin suyolu ve Körfez tarama projesinin tamamlanması da İzmir Körfezi’nin ve limanın önünü açacak. Bu adımlar, Türkiye’nin dış ticaret kapısı İzmir’e müthiş bir motivasyon getirecek. Yeni planların meslek odalarından yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarından iş dünyasına ve İzmir halkına kadar herkesin uzlaşısı ile hayata geçmesi, çok önemlidir. Dünyada limanların ve şehirlerin kıyasıya yarıştığı bir dönemde, “mazereti olmayan kent” İzmir’in bu yarışın dışında kalmaması gerekiyor” dedi.

 

“KRUVAZİYER LİMANININ ALTYAPISI HAZIRLANMALI”

 

Kruvaziyer turizminde sadece İzmir’de değil Akdeniz’de olumsuz bir dönem yaşandığını belirten Öztürk, yeni bir atılım dönemi için İzmir kruvaziyer limanının altyapısının hazırlanmasının çok önemli olduğunu söyledi. Öztürk, “Kruvaziyer Limanı’nın yeni imar planında iki parmak iskele yer alıyor. Ayrıca modern bir yolcu salonu planlanıyor. 6 yolcu gemisinin aynı anda yanaşacağı parmak iskeleleri, turiste ilk bakışta kentin güzel yüzünü gösterecek modern yolcu salonu, yolcuların liman sahasına inmeden terminale ulaşacağı körük sistemi ile kruvaziyer limanı, kentin turizmde yeni atılımı için büyük güç kaynağı olacaktır. Bu geçici gerileme dönemi sonunda İzmir Limanı, hazır altyapısı sayesinde Akdeniz’de yeniden cazibe merkezi haline gelecektir” diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.